Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Aralık 2014 - 19:03 Yorum: 0

Ahmet Ayık'tan antrenörüne son görev

Eski dünya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonu güreşçi Ahmet Ayık, antrenörü eski güreşçi İbrahim Önder'in cenazesine katıldı

Ahmet Ayık'tan antrenörüne son görev

SİVAS (AA) - Eski dünya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonu güreşçi Ahmet Ayık'ın antrenörü eski güreşçi İbrahim Önder'in cenazesi, Sivas'ın Zara ilçesinde toprağa verildi.

İstanbul'daki evinde 83 yaşında yaşamını yitiren Önder'in cenazesi, memleketi Zara'ya bağlı Tödürge köyüne getirildi. Köydeki camide ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Önder'in cenazesi, köy mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine, Önder'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Türkiye Güreş Vakfı Başkanı ve eski dünya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonu güreşçi Ahmet Ayık, Zara Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ile köy halkı katıldı.

Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İbrahim Önder hoca, hem sporcu olarak milli takıma ve Türkiyemize büyük hizmetler vermiştir. Milli takımın dışında da antrenör olarak da kendisi Türk güreşine büyük hizmetler vermiş bir insandır" dedi.

Antrenörü için son görevi yapabildiği için huzurlu olduğunu belirten Ayık, "Biz, onlardan gördük milli duygunun ne demek olduğunu. Daha önceki hocalarımızdan da kendisinden de çok büyük destek aldık. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Türk sporuna, güreşine emeklerinden dolayı Allah razı olsun" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber