Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 26 Haziran 2016 - 18:53 Yorum: 0

Ahmet Davutoğlu Beyazıt’ta Son Kitabını İmzaladı

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Beyazıt'ta kitabının imza gününde gazetecilerin İngiltere'deki referandumla ilgili sorularına "Uluslararası...

Ahmet Davutoğlu Beyazıt’ta Son Kitabını İmzaladı

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Beyazıt'ta kitabının imza gününde gazetecilerin İngiltere'deki referandumla ilgili sorularına "Uluslararası sistemin ve geleceğin belirlenmesi adına önemli bir gelişmedir. Bu durumla ilgili değerlendirmemizi zamanla yaparız" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık'tan ayrılmasından kısa bir süre sonra piyasaya çıkan "Medeniyetler ve Şehirler" isimli kitabı için düzenlenen imza gününde vatandaşlarla bir araya geldi. Beyazıt Meydanı'nda düzenlenen imza gününe vatandaşların yoğun katılım gösterdiği görüldü. İmza esnasında bazı vatandaşların Davutoğlu'yla özçekim yaptığı dikkat çekerken, bazı vatandaşların da sarıldığı görüldü.

Kitap imzalamaya ara vererek basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ahmet Davutoğlu, "İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı Türkiye'ye etkiler mi" sorusu üzerine, "Gerek uluslararası sistemin ve geleceğin belirlenmesi adına önemli bir gelişmedir. Bu durumla ilgili değerlendirmemizi zamanla yaparız" dedi.

Kitabıyla ilgili bilgi veren Davutoğlu, "Medeniyetler tarihi ve onun içinde bizim tarihimizi anlatan bir çalışmam vardı. Başdanışmanlık görevine başlarken yarım kalmıştı. Onun bölümlerinden birisi şehirler ve medeniyetler üzerineydi. Bundan yaklaşık 2 sene önce yazmaya devam ederken, bu bölümün ayrı bir kitap olmasını mülahaza ettim. Bu nedenle yazımı son 3 seneye tekabül ediyor. Büyük çoğunluğu Dışişleri Bakanıyken, uzun uçak yolculuklarında kaynak kitapları yanıma alarak yazdığım bir eserdir. Son aylarda da önsözünü ve ilk bölümünü kaleme aldım. Kitabın 3 senelik bir geçmişi varken, proje olarak çok daha eskiye dayanıyor" ifadelerini kullandı.

Son yıllarda devlet hayatıyla ilim hayatının iç içe geçtiğini belirten Davutoğlu, "Teorik birikimle pratik tecrübe birikimi arasında bir meczetme imkanı oldu. Şehirler ve medeniyetler bağlamında bizzat gözlemlerimle ve teorik çalışmalarım arasında yeni bir ahenk kurma imkanı oldu" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber