Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Eylül 2016 - 12:33 Yorum: 0

Ahmet Hamdi Nayir’den Hisarcık ziyareti

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, ilçeleri de tanımak amacıyla başladığı ziyaretlerini Hisarcık ilçesinde sürdürdü.

Ahmet Hamdi Nayir’den Hisarcık ziyareti

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, ilçeleri de tanımak amacıyla başladığı ziyaretlerini Hisarcık ilçesinde sürdürdü.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hisarcık ilçesine gelişinde ilk olarak Kaymakam Davut Bayraktar'ı makamında ziyaret etti. Burada Kaymakam Bayraktar'dan ilçenin sosyo ekonomik durumu ve sorunları hakkında brifing aldı. Daha sonra ilçe idare şube başkanlarının katıldığı değerlendirme toplantısında konuşan Vali Nayir,"Göreve yeni başlamamız hasebiyle gittiğimiz ilçelerde birbirimizi tanımak açısından ilçe idare şube başkanlarıyla bir araya geliyoruz. Hem iadei ziyaret, hem de genel manada arkadaşlarla bilgi paylaşımı, onların varsa bizlere iletecekleri sorunlar, yerinde ilk ağızdan dinlemeye çalışıyoruz. Şu an buradaki arkadaşlarımız her biri devlet yapısının bir parçasını temsil ediyor. Devlet dediğimiz ayrı bir şahsiyet yok. İllerde valilerimiz, ilçelerde Kaymakamlarımız bu devlet olgusunun temsilcileri. Millet bizim şahsımızda devleti görüyor. Bizle birlikte devleti gösteriyor veya devletten uzaklaşıyor. Bu nedenle insan odaklı düşünmemiz lazım. Kendi tarihimizde, kültürümüzde var olan değerlerimizin bize öğrettiği şekilde, Şeyh Edebali'nin dediği gibi,"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesini her işimizde ve her durumumuzda geçerli kılmalıyız. Gelen kişinin bizim ailemizden biri, bizim milletimizden biri olduğunu düşünüp o insanın bizden beklentilerini düşünerek hizmet vermemiz lazım. Kapımıza gelene güler yüzle davranmamız lazım. Devlet somurtan bir yüz olmamalı. Devlet güler yüzü ile de vakar ve ciddiyetini ifade eder. Bunlara dikkat etmemiz lazım. Gözümüzde bir görevin diğer bir görevden üstünlüğü yok arkadaşlar. Bu da böyle bilinmeli. Eğer insan odaklı olarak kendi insanımıza hizmet veriyorsak akşam yastığa başımızı koyduğumuzda mutlaka içimiz rahat olarak yatacağız demektir" dedi

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Nayir," 15 Temmuz da hepimiz beraber bir süreç yaşadık. Gördük ki topraklarımız ve milletimiz üzerindeki oyunlar hiçbir zaman eksik olmuyor. Biz böyle bir coğrafyada yaşıyoruz. Büyüklerimiz, atalarımız, dedelerimiz bize çok güzel topraklar bırakmışlar. Ama problemsiz topraklar bırakmamışlar. Mutlaka birilerinin bu topraklar üzerinde bir gözü var. Ya enerji koridoru diye görüyor veya uluslar arası politikanın en çok ihtiyaç duyduğu topraklar olarak görüyor. Burada güçlü bir devlet istemiyorlar. Kukla bir devlet istiyorlar. Bunun için her dönem bu topraklar üzerinde çok büyük oyunlar oynana gelmiş en son örneğini 15 Temmuz da hepimiz yaşadık. Güçlü olmadığınız zaman bu coğrafyada yaşam hakkı tanımayacaklarını çok net olarak anladık. Yani burada yönetimi ele geçirmeden daha öte bir kaos, bir iç kavga çıkartmak. Bizi birbirimize düşürüp Suriye ve Irak gibi Türkiye'yi de cehenneme çevirmek istediler. Ama başaramadılar. Milletimizin azmi, devlet büyüklerimizin cesareti, yönlendirmesiyle başaramadılar. Her şeyden önce Allah'ın yardımıyla bu işin içinden de sıyrılmasını şimdilik bildik. İnşallah devamında da eskisine göre daha kârlı bir durum olacak diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, daha sonra Belediye Başkanı Fatih Çalışkan'ı makamında ziyaret ederek ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. İnşaatı devam eden yeni Hükümet Konağındaki incelemelerde bulunan Vali Nayir, Esire Termal Turizm Merkezini de ziyaret etti.(MA-EFE)

Ahmet Hamdi Nayir’den Hisarcık ziyareti

Ahmet Hamdi Nayir’den Hisarcık ziyareti

Ahmet Hamdi Nayir’den Hisarcık ziyareti

Ahmet Hamdi Nayir’den Hisarcık ziyareti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber