Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Ocak 2020 - 12:38 Yorum: 0

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın evine tabela asıldı

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü ve daha nice romanlarını yazdığı Beyoğlu Gümüşsuyu'nda bulunan evine bilgilendirme tabelası...

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın evine tabela asıldı

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü ve daha nice romanlarını yazdığı Beyoğlu Gümüşsuyu'nda bulunan evine bilgilendirme tabelası asıldı.

Beyoğlu Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen "İstanbul'un Edebiyat Coğrafyası Projesi" kapsamında Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Beyoğlu Gümüşsuyu'nda bulunan evine bilgilendirme tabelası asıldı.

Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Huzur, Beş Şehir gibi klasikleşen kitapların yazarı Tanpınar ölümünün 58'nci yıl dönümünde sevenleriyle birlikte anıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi'nin ve birçok vatandaş tabela asım törenine katıldı. Başkan Yıldız, mahallede bulunan esnafla yakından ilgilenerek tek tek dükkanlara girip onlarla sohbet etti. Bu projenin devamının geleceğini ifade eden Yıldız, Beyoğlu'nun kültür haritasını Türk edebiyat tarihinde önemli şahsiyetleri, eserleri anmak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

"Ahmet Hamdi Tanpınar'ı rahmetle anıyoruz"

Beyoğlu'nun edebiyat coğrafyasının haritasını oluşturmak açısından projenin önemli olduğunu ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "İstanbul'un Beyoğlu'nun önde gelen ve edebiyatta ekol olan Ahmet Hamdi Tanpınar değerlerinden biridir. Buna biz Beyoğlu'nun edebiyat coğrafyası adını koyarak bu projeye böyle başladık. Beyoğlu'nun tüm kültür haritasını bu şekilde şahsiyetlerini, eserlerini anmak üzere bu tür yaşadıkları binalarının önüne tabela asmak suretiyle çalışmalarımıza devam ettireceğiz. Ahmet Hamdi Tanpınar'ı rahmetle anıyoruz" dedi.

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın evine tabela asıldı

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın evine tabela asıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber