Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Ağustos 2014 - 16:24 Yorum: 0

Ahmet Kaptan, Trambüs direksiyonunda

Yapımı ve test sürüşleri tamamlanarak Malatya’ya getirilen 2 adet Trambüs aracı, basına tanıtıldı.

Ahmet Kaptan, Trambüs direksiyonunda

Yapımı ve test sürüşleri tamamlanarak Malatya’ya getirilen 2 adet Trambüs aracı, basına tanıtıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde sergilenen araçta açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Trambüs Projesinin altyapı çalışmalarının yüzde 85 oranında gerçekleştirildiğini belirtti.

Başkan Çakır, geçen yıl Haziran ayında ihale sözleşmesini imzalayarak Trambüs projesini başlattıklarını anımsatarak, “Bu proje ulaşımda kaliteyi yükselten, standartları yükselten önemli bir proje. Aynı zamanda çevreci bir proje. Çünkü, çevreye karbondioksit salınımı noktasında gerçekten çevreci bir yatırım ve enerji tasarrufu projesi. Tekerlerinden üretmiş olduğu elektriği tekrar sisteme aktarmasıyla birlikte yaklaşık yüzde 75-80 civarında bir enerji tasarrufu sağlıyor. Güvenlik açısından çok daha güvenli bir araç. Sessiz ve içerisindeki yolcuları rahatsız etmeyen bir sürüşü var. Tırmanma gücü ve çekiş gücü de çok daha yüksek. Bakım maliyetleri diğer araçlara göre çok daha düşük” açıklamasında bulundu.

Trambüs Projesi kapsamında yapılan 10 aracın 6 tanesinin imalatının tamamlandığını kaydeden Başkan Çakır, “2 araç şehrimize getirildi. 4 araç ise sevkiyat için beklemektedir. Diğer araçlar önümüzdeki aylar içerisinde tamamlanmış olacak” dedi.

Önemli bir yatırımı Malatya’ya kazandırıyoruz

Başkan Çakır, açıklamasında özetle şunlara yer verdi:

“İki aracımızın gelmesiyle birlikte, şoförlerimize eğitimler verilecek. Daha sonra da sahada hat üzerinde, elektrikli sistemler ile ilgili test sürüşlerine başlamış olacağız.

Trambüs Projesi kapsamında yapılan çalışmalarla toplam 1500 adet Katener direği imalatından 1267 âdetinin montajı tamamlandı. Kalan 233 adet direk montajı ise Karayolları Bölge Müdürlüğünün yol çalışmaları bitiminde imalatı tamamlanacak. Bilindiği gibi doğu bölgesinde 3 kavşak projesi hazırladık ve Karayolları şu anda uygulamasını yapıyor. Üniversite girişi, Turgut Özal Tıp Merkezi girişi ve yeni stad tarafında yer alan 3 kavşak projesi, Trambüs’ün geçişine uygun şekilde yapılıyor.

Toplam 53 adet istasyonun altyapı işleri bitirilmiş olup yapılacak üst örtü imalatları devam etmektedir. Proje kapsamında 9 adet trafo merkezinin inşaat ve montaj işlemi bitirildi.

Firmanın bize vereceği 2 tane 19 metrelik araçlar vardı. Onları da bu yılın sonlarına doğru firmadan talep ediyoruz.

Trambüs Projesi Türkiye’de yaygınlaşacak. Örnek bir proje. Her ilde olduğu gibi bizler de toplu taşımaya önemli miktarda destek sağlıyoruz. Sübvanse ediyoruz. Dolayısıyla işletmeyi kendi içerisinde gelir ve giderini dengelemek zorundayız. Bunu yaparken de mutlaka standartları da yükseltmek zorundayız. Dolayısıyla önemli bir yatırımı inşallah Malatya’ya kazandırmış olacağız.”

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber