Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Eğitim 29 Haziran 2016 - 17:18 Yorum: 0

Ahmet Yesevi Üniversitesi’nden Adını Taşıyan Okullara Kitaplık Hediyesi

ANKARA (İHA) – Ahmet Yesevi Üniversitesi'nce başlatılan proje kapsamında, Ahmet Yesevi'nin Kazakistan'daki türbesinin kapı mimarisi modelinde yaptırılan...

Ahmet Yesevi Üniversitesi’nden Adını Taşıyan Okullara Kitaplık Hediyesi

ANKARA (İHA) – Ahmet Yesevi Üniversitesi'nce başlatılan proje kapsamında, Ahmet Yesevi'nin Kazakistan'daki türbesinin kapı mimarisi modelinde yaptırılan kitaplıklar, adını taşıyan okullara hediye edildi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından başlatılan proje kapsamında, Ahmet Yesevi'nin, Kazakistan'daki türbesinin kapı mimarisi modelinde yaptırılan kitaplıklar, adını taşıyan 76 okula hediye edildi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, yaptığı açıklamada, Hoca Ahmet Yesevi'nin vefatının 850. yılı dolayısıyla, 2016'nın UNESCO Hoca Ahmet Yesevi yılı ilan edilmesine ilişkin önerilerinin UNESCO Genel Kurulunda kabul edildiğini anımsattı.

Prof. Dr. Yıldız, üniversite olarak Yesevi'nin eserlerinin Türk ve İslam dünyasında tanınması için pek çok faaliyet yürüttüklerini belirterek, "Türk toplumundan yeni Yesevilerin, yeni Mevlanaların, yeni Yunus Emrelerin, yeni Bektaşilerin çıkmasını arzu ediyoruz. Bu, sadece Türkiye'nin değil, tüm Türk ve İslam dünyasının ihtiyacı" değerlendirmesini yaptı.

Son dönemdeki olayların bu ihtiyacın ne kadar büyük olduğunu gösterdiğinin altını çizen Prof. Dr. Yıldız, "Bizim yapmamız gereken, büyüklerimizin eserlerini yeniden okumamız ve bu eserleri 7'den 70'e tüm toplum kesimlerine ulaştırmamız" diye konuştu.

Ahmet Yesevi Üniversitesi olarak Türkiye'de Ahmet Yesevi ile ilgili yapılan tüm faaliyetleri takip ettiklerini bildiren Prof. Dr. Yıldız, Yesevi'ye ilişkin kurum ve kuruluşların düzenledikleri tüm faaliyetlere katıldıklarını, kitap, materyal gibi konularda destek verdiklerini söyledi. UNESCO Ahmet Yesevi Yılı'na ilişkin pek çok başka faaliyetler de yürüttüklerini dile getiren Prof. Dr. Yıldız, Yesevi'nin Kazakistan'daki türbesinin kapı mimarisi modelinde "Ahmet Yesevi Kitaplığı" oluşturduklarını kaydetti.

Prof. Dr. Yıldız, kütüphaneye ilişkin bir proje yürüttüklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de şu ana kadar Hoca Ahmet Yesevi adında 76 ilkokul, ortaokul ve lise bulunuyor. Bütün bu Yesevi adını taşıyan okullara ilişkin bir proje başlattık. Türkiye'deki tüm Ahmet Yesevi ile ilgili kitapları satın aldık ve üniversitemizin yayınları ile birlikte bu okullara bu kitaplığı hediye ettik. Okulların tümünde üniversite akademisyenleri tarafından konferanslar düzenledik."

Prof. Dr. Yıldız, isteyen okullara da imkanlar doğrultusunda bu model kitaplığı gönderebileceklerini bildirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber