Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Temmuz 2017 - 15:23 Yorum: 0

Ahmetli’nin çöpleri Uzunburun’a taşınıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük çevreci yatırımı olarak hayata geçirdiği ve bu kapsamda test alımları başlanan Uzunburun Katı Atık Bertaraf...

Ahmetli’nin çöpleri Uzunburun’a taşınıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük çevreci yatırımı olarak hayata geçirdiği ve bu kapsamda test alımları başlanan Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi, ilçelerdeki vahşi depolamanın sonunu getiriyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Ahmetli Koordinasyon İşleri Müdürü Orçun Abalı ile birlikte Ahmetli'den Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'ne taşınacak olan çöplerin aktarma çalışmalarının startının verildiği ilk adımları takip etti. Ahmetli ilçesi Alahıdır Mahallesi Mevkii'ndeki çöp transfer istasyonuna ilçenin günlük biriktirdiği yaklaşık 22 tonluk çöpleri getirildi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi semi-treylerine yüklendi. Katı atık bertaraf tesisine ulaşacak çöplerin geçireceği aşama ve bundan sonraki süreçte planlanan çalışmalar hakkında bilgiler veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, "Biliyorsunuz, Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisini hayata geçirdik. Bu tesisimizin ilk etabı olan Ahmetli, Turgutlu, Şehzadeler, Yunusemre, Saruhanlı çöplerini tesisimize alacağız. Tesisimiz bitti, buradaki çöpleri alabilmemiz için de Turgutlu ile Saruhanlı'ya transfer istasyonunu bakanlığın onayladığı şekilde yapıyoruz. Ahmetli'deki 20-22 tonluk mevcut çöpü de, Ahmetli Belediye Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı'nın karşılıklı istişareleri neticesinde çöp aktarma istasyonu olarak tabir ettiğimiz alanda aktarımını yapıyoruz. Ahmetli'nin küçük tonajlı 5-10 seferde gelen atıkları bizim semi-treyler dediğimiz büyük dorseli aracımızla tek seferde nakliyesini sağlayıp, bertarafını gerçekleştireceğiz. Bugün Ahmetli Belediye Başkanımızla birlikte, atık getirme olayının startını verdik. İnşallah artık Ahmetli'de uzun yıllardır vahşi depolama diye hitap ettiğimiz çöplerin herhangi bir kontrol altına alınmadan depolanması olayını bugün itibariyle sonlandırıyoruz" dedi. Ahmetli'deki çalışmanın yalnızca çöp aktarmadan ibaret olmadığını belirten Yıldırım, "Bundan sonraki çalışmamız sadece Ahmetli'nin atığını taşımakla kalmayacak, eski vahşi depolama alanının rehabilitasyonu da sağlayacağız. İlçemize hayırlı olsun. Ahmetli Belediye Başkanımıza da bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan da, "Öncelikle benim de hassas olduğum konuların başında çevre geliyor. Benim için önemli ve büyük bir hizmet. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e, Daire Başkanımıza ve herkese teşekkür ediyorum. Ahmetli'de yapılan vahşi depolama Belediye Başkanı olarak benim vicdanımı zedeliyordu. Bu hassasiyetimizden dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne belki de ilk müracaat eden belediyelerden biriyiz. Katı atıkların bertaraf edilmesi ve işlenmesi büyük bir meblağ. Bu meblağı önemsemeden, çevre konusunda hassasiyet gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Ahmetli Koordinasyon İşleri Müdürü Orçun Abalı, "Semi-treyler aracımızla Ahmetli'de toplanan bütün çöpler, Uzunburun'a gidecek. Bu şu anlama geliyor, Ahmetli'nin çocukları çöplük diye bir kavramı bilmeyecekler. Sağlıksız bir ortam olmayacak, sinek olmayacak, problem olmayacak. 17 ilçede olduğu gibi Ahmetli'de de Büyükşehir Belediyemizin hizmetleri devam ediyor. Başkanımız Cengiz Ergün'e teşekkür ediyorum" dedi.

Ahmetli’nin çöpleri Uzunburun’a taşınıyor

Ahmetli’nin çöpleri Uzunburun’a taşınıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber