Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Eylül 2016 - 10:33 Yorum: 0

Ahşap kalıpçıları sınavda ter döktü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteklediği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi(MEYBEM) tarafından Ordu'nun Fatsa ilçesine ahşap kalıpçılar...

Ahşap kalıpçıları sınavda ter döktü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteklediği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi(MEYBEM) tarafından Ordu'nun Fatsa ilçesine ahşap kalıpçılar için Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavının üçüncüsü gerçekleşti.

MEYBEM değerlendiricisi Ekrem Dirier tarafından yapılan yeterlilik sınavı iki aşamada gerçekleşirken bu yeterlilik belgesini almak isteyen ahşap kalıpçıları ilk önce yazılı sınava girdiler ve ardından da yapımı devam eden bir inşaat alanına giderek uygulamalı sınava tabi tutuldular.

Ahşap Kalıpçı Yeterlilik Belgesi'ni verme adına Ankara'dan Fatsa ilçesine geldiğini belirten MEYBEM değerlendiricisi Ekrem Dirier yaptığı açıklamada, "TOBB bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi tarafından buraya gönderildim. Buradaki sınava giren kişilerin ahşap kalıpçılık yeterlilik seviyesini ölçeceğiz. Başarılı olurlarsa bu arkadaşlarımız belgelerini almaya hak kazanacaklar. 25 Mayıs 2016 tarihi itibarıyla bu belgelerin alınması zorunlu hale geldi. Belgesi olmayan hiçbir usta artık çalışamayacak. Şantiyelere artık belgesi olamayan ustalar giremeyecek" dedi.

Sınava giren kursiyerler ise yaptığı açıklamada, "Kalifiyeli elemanlar olmak adına bu yeterlilik belgesini almak için sınavlara başvurduk. Uygulamalı olarak burada sınav gerçekleşiyor. Belge almak için değil daha kaliteli hizmet vermek için bu belgeyi almak istiyoruz" dediler.

Ahşap kalıpçıları sınavda ter döktü

Ahşap kalıpçıları sınavda ter döktü

Ahşap kalıpçıları sınavda ter döktü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber