Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 26 Şubat 2022 - 14:33 Yorum: 0

Ahşap yakma sanatı Yıldırım’da yaşatılıyor

Bursa'da Yıldırım Belediyesi İncirli Kültür Merkezi'nde, unutulmaya yüz tutan el sanatları yeniden hayat buluyor.

Ahşap yakma sanatı Yıldırım’da yaşatılıyor

Bursa'da Yıldırım Belediyesi İncirli Kültür Merkezi'nde, unutulmaya yüz tutan el sanatları yeniden hayat buluyor.

Yıldırım Belediyesi, Yıldırımlıların el becerilerini geliştirmesine ve meslek sahibi olmasına katkı sağlamaya devam ediyor. Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK), Yıldırım Kaymakamlığı, Yıldırım Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 14 kurs merkezinde 80 farklı branşta eğitim veriliyor. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatan Yıldırım Belediyesi, ahşap yakma sanatını düzenlediği kurslarla ayakta tutmaya çalışıyor. Haftanın 2 günü İncirli Kültür Merkezi'nde, 2 günü ise Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Ahşap Yakma Kursu'nda kursiyerler, ateşi zarif dokunuşlarla tahtaya işlerken birbirinden farklı ürünleri ortaya çıkarmanın mutluluğunu yaşıyor. İlçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği kurs, haftada toplam 26 saat veriliyor.

Haftanın 7 günü eğitim

İncirli Kültür Merkezi'nde düzenlenen seramik, çini, ahşap yakma, ipek koza, ebru, tezhip, keçe, minyatür ve hat kursları ile unutulmaya yüz tutan geleneksel sanat branşları yeniden hayat buluyor. 9 farklı branşta 140 kursiyerin katıldığı eğitimler haftanın 7 günü devam ediyor. Eğitimlerin kendileri için çok verimli geçtiğini, hem el becerilerini geliştirdiklerini hem de sanat öğrendiklerini ifade eden kursiyerler kendilerine bu imkânı sağlayan Yıldırım Belediyesi ve Başkan Oktay Yılmaz'a teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber