Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 06 Eylül 2018 - 11:03 Yorum: 0

Aile boyu uzay macerası yaşadılar

Büyükşehir Belediyesi tarafından geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek maksadıyla projelendirilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin (Bursa BTM) yaz...

Aile boyu uzay macerası yaşadılar

Büyükşehir Belediyesi tarafından geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek maksadıyla projelendirilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin (Bursa BTM) yaz kampları ilgi görüyor.

Her yaştan bilim meraklısı için hazırlanan bilimsel kamplar, gençlerin ufkunu açarken, aileler çocukları ile birlikte bilimle iç içe nitelikli zaman geçiriyor. Bursa BTM'nin yaz kampları kapsamında düzenlenen, "Uzay Kampı" astronomi ve uzaya meraklı aileleri bir araya getirdi. Astronomi ve uzayla ilgili zengin ve eğlenceli bir içeriğe sahip olan kampa katılanlar geceyi Bursa BTM'de geçirdi. Kampın ilk bölümünde Astronom Dr. Bülent Yaşarsoy, güneş sistemi, gezegenler, yıldızlar, galaksiler, diğer gök cisimleri ve astronomik olaylarla ilgili katılımcılara detaylı bilgi verdi. Dr. Yaşarsoy uzay hakkında en çok merak edilen "evrende yalnız mıyız, kara delikler nedir, Mars'a yerleşebilir miyiz?" gibi en çok merak edilen konulara da açıklık getirdi.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde gerçekleştirilen Uzay Kampı'na katılan aileler, Astronom Dr. Bülent Yaşarsoy'un söyleşisinin ardından uzman eğitimciler eşliğinde insanoğlunun uzay macerasının ve Mars'a yolculuğun anlatıldığı "Görevimiz Mars" sergisini gezdiler. Mars'a güvenli iniş etkinliğine de katılan aileler, kendi mars araçlarını tasarladılar. Çocukların da hayli eğlendiği etkinlikte katılımcıların büyük bir kısmı görevi başarıyla tamamladı. Teleskopla gökyüzü gözleminin de yapıldığı Bursa Uzay Kampı'na katılanlar gecenin sonunda milyonlarca kilometre uzaklıktaki gezegenleri ve yıldızları da yakından inceleme fırsatı buldu.

Aile boyu uzay macerası yaşadılar

Aile boyu uzay macerası yaşadılar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber