Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
Sami Er
Yerel 10 Aralık 2019 - 16:48 Yorum: 0

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Platformu toplantısı yapıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Platformu Vali Aykut Pekmez başkanlığında toplandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Platformu toplantısı yapıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Platformu Vali Aykut Pekmez başkanlığında toplandı.

Birey, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm toplumu hedefleyen katılımcı anlayış ve şuurla ulusal politika ve stratejilerin yerelde uygulanması için gerekli çalışmaları koordine etmek amacıyla Vali Aykut Pekmez Başkanlığında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Platformu ilk istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı.

Vali Aykut Pekmez Başkanlığında Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Vekili Reşit Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Vali Yardımcısı Bedir Deveci, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Zafer Yener, ilçe kaymakamları, ilgili kurum amirleri, şehit ve gazi dernekleri ile engelli derneklerin başkanları, kadın dernekleri temsilcileri katıldı.

Toplantının başlamasıyla birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, platformun amaç ve hedefleri ile ilgili bir sunum yaptı.

Çelik sunumunda, kurumun şehit ve gazi aileleri başta olmak üzere Adıyaman'da kadın, çocuk, yaşlı ve engelli vatandaşlarımız ile sosyal ve kültürel dokudaki aşınmalara karşı aile yapısının ve değerlerinin korunarak gelecek nesillere sağlıklı biçimde aktarılmasını sağlamaya yönelik hayata geçirdikleri proje ve çalışmalar, rehberlik ve danışmanlık odaklı hizmetler ile verdikleri sosyal yardım ve destekleri sıraladı.

Sunum sonrası toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Aykut Pekmez, "Bugün diğer platformlardan farklı ve önem vermemiz gereken platformlardan olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Platformu toplantısının ilkini gerçekleştiriyoruz. Çünkü yatırım ve ekonomi dediğimiz her şey insan için yapılıyor. Ailelere ve sosyal hayata yönelik projeleri desteklemezsek o yatırımın ve o projelerin kalkınma anlamında pek esprisi olmayabilir. Devletimiz sosyal alanda özellikle son yıllarda maddi anlamda büyük katkılar sağlıyor. Özellikle engelli maaşı, evde bakım ücreti, yaşlı aylığı, Sosyal Yardımlaşma Vakfından verdiğimiz ücretler gibi pek çok kalemde vatandaşlarımıza destek olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye'de en çok bütçeye sahip olan bakanlıklarımızdan biridir. Toplumun en önemli temel yapısı ve harcı şüphesiz aile kurumudur. Bizi biz yapan değerlerin başında gelen ve bunu gelecek kuşaklara aktarmamızın en önemli yapısı ailedir. Ailelerimizi bu anlamda korumamız, yaşatmamız ve o yapıyı sürdürebilmemiz büyük önem arz etmektedir. Bunu Adıyaman ölçeğinde daha rahat görüyoruz. Bildiğiniz gibi teknolojinin gelişmesi ile birlikte dünya neredeyse küçük bir köy haline geldi. Sosyal medya, teknolojik haberleşme araçları, dünyanın her yerinde meydana gelen en ufak bir olayı bile herkesin görmesini, duymasını ve haber almasını sağlıyor. Bunların faydaları olduğu gibi sakıncaları da bulunmaktadır. Tüm bunlar bizi biz yapan değerlerden olan aile kurumundan maalesef uzaklaştırıyor. Devlet olarak güçlü aile bağlarını her zaman önemsiyoruz. Bu aile bağlarını devam ettirmek içinde hem devlet olarak, hem kamu görevlisi olarak, hem anne baba olarak hem de sivil toplum örgütleri olarak hepimize önemli görevler düşüyor. Bugün birincisini düzenlediğimiz Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Platformu toplantısında Adıyaman ölçeğinde neler yapabiliriz ve neler yapmamız gerekiyor bunları konuşup, görüş alışverişinde bulunmak için bir araya geldik" dedi.

Toplumsal değerler çerçevesinde bireyi ve aileyi güçlendiren faaliyet ve projelere katma değer kazandırılması hedeflenen platform toplantısı, paydaşların gündem maddeleri üzerine görüşlerini belirtmeleri, karşılıklı fikir alışverişleri ve önerilerin ardından son buldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Platformu toplantısı yapıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Platformu toplantısı yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber