Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Kasım 2014 - 17:38 Yorum: 0

Aile hekiminden anlamlı kampanya

Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Gülkoru Aile Sağlık Merkezi'nde görev yapan doktor Abdullah Eren Çetin'in kendi maaşıyla aldığı bin adet diş macunu ve diş fırçası öğrencilere dağıtıldı

Aile hekiminden anlamlı kampanya

MUŞ (AA) - Malazgirt ilçesine bağlı Gülkoru Aile Sağlık Merkezi'nde görev yapan doktor Abdullah Eren Çetin'in kendi maaşıyla aldığı bin adet diş macunu ve diş fırçası öğrencilere verildi.

Gülkoru Aile Sağlık Merkezi'ne atandıktan sonra yaptığı kontrollerde çocukların ağız sağlığına gerekli önemi göstermediğini fark eden Çetin, bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla "Işıldayan Dişler Gülen Yüzler" adını verdiği projeyi başlattı.

Bu kapsamda okullarda ve aile sağlık merkezinde belli aralıklarla sağlık taraması yapan Çetin ve ekibi, ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencileri bilgilendirdi.

Gülkoru, Kurtulmuşoğlu, Örenşar köylerindeki okullarda düzenlenen programda da öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemini anlatan Çetin, 5 doktor ve 12 sağlık personeliyle sağlık taraması yaparak, kendi maaşıyla aldığı diş macunu ve diş fırçalarını öğrencilere dağıttı.

Hayata geçirdiği projeyle ilgili açıklama yapan Çetin, bölgeye atandığı günden bu yana sağlık merkezine gelen insanlara elinden geldiğince destek olmaya, sıkıntılarını gidermeye çalıştığını anlattı.

Gülkoru Sağlık Merkezi'nin ilk görev yeri olduğunu ve muayene ettiği çocukların özellikle ağız ve diş bakımlarını yapmadıklarını gözlemlediğini aktaran Çetin, dişlerin nasıl korunacağını anlatmak ve ağız bakımına dikkat edilmesi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmayı başlattığını bildirdi.

"Işıldayan Dişler Gülen Yüzler" Projesi için gerekli malzemelerin tamamını kendi maaşıyla aldığını vurgulayan Çetin, şöyle konuştu:

"Bin adet diş fırçası ve macunu aldım. Kaynarlar Kitapevi ve Bilim Kırtasiye aracılığıyla da bin adet hikaye kitabı getirttik. Proje programını özellikle 20-25 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'na denk getirerek etkinliğimizi düzenledik. Projemize destek veren Malazgirt Toplum Sağlığı Merkezi ve Gülkoru Aile Sağlığı Merkezi'nin bütün sağlık personeliyle birlikte iki gün boyunca üç köy okulumuzda bin öğrenciye ulaştık. Ağız ve diş bakımı, yaşlarına göre gerekli aşıları ve saç kontrollerini yaptık."

Etkinliğe katılan Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, projeyi yürüten Çetin'i ve projeye destek veren sağlık çalışanlarını kutladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber