Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 22 Ağustos 2014 - 12:43 Yorum: 0

Aile içi şiddete 36 erkek kurban

Aile içi şiddet sonucu bu yıl 5 ayda 60'ı kadın, 36'sı erkek olmak üzere 96 kişi hayatını kaybetti.

Aile içi şiddete 36 erkek kurban

Aile içi şiddet sonucu bu sene 5 ayda 96 şahıs yaşamını yitirdi. Öldürülenlerin içerisinde beyler de bulunurken söz konusu çağda hayatını kaybeden bayan sayısı 60'a ulaştı. Çok sayıda erkeğin de polis koruması istek ettiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, 2012'den 2013'ün sonuna kadar 249 kadın, 117 bay aile aile içi şiddet kurbanı oldu.

Aile içi şiddet sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı bu yıl 5 ayda 96'ya ulaştı. 

Çiftlerin kavgasında hayatını kaybedenlerin içerisinde kadınlar kadar bayların de bulunması dikkat çekti. Söz konusu zamanda 60'ı kadın, 36'sı erkek olmak üzere 96 şahıs hayatını kaybetti. Bu sayının içerisinde karısı sebebi ile bulunduğu gibi, eşinin yakınları sebebi ile öldürülen beyler de yer aldı. 

Bu arada şiddet mağduru olduğunu belirten beylerden de polis koruması talebinde bulunanların bulunduğu öğrenildi.

Erkekler için sığınma evi

Türkiye'deki 125 bayan konukevinden 90'ı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, 32'si belediyelere ve 3'ü de sivil cemiyet kuruluşlarına bağlı etkinlik yürütüyor.

Türkiye’nin ilk erkek sığınma evleri İstanbul ve İzmir'de hizmete girdi. İlk etapta İzmir’de 18, İstanbul’da 12 olmak üzere 30 erkeğin kalacağı sığınma evinde bayların kimlikleri saklı tutuluyor.

'Güvenlik butonu'

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un yürürlüğe girmesiyle 2012 yılında Adana ve Bursa'da ''Elektronik Destek Sistemi Pilot Uygulaması'' da başlatılmıştı. Pilot uygulama kapsamında, kadınlara ŞÖNİM sebebi ile ''güvenlik butonu'' veriliyor.   

Bakanlığın 2014 yılı nisan ayı verilerine göre Adana'da verilen 73 güvenlik butonu cihazından 22’si, Bursa'da ise 53 güvenlik cihazından 34’ü aktif şekilde kullanılıyor.

 

ETİKETLER: Aile İçi Şidddet
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber