Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 14:33 Yorum: 0

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam:

"Gaziantep 300 bin Suriyeli'ye ev sahibi yapıyor. Gaziantepliler bu misafirlerle, evini, aşını, ekmeğini paylaşıyor. Bu nedenle de Gazianteplinin yükünün ağır olduğunu biliyoruz"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam:

GAZİANTEP (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gaziantep'in 300 bin Suriyeli'ye ev sahipliği yaptığını belirterek, "Gaziantepliler bu misafirlerle, evini, aşını, ekmeğini paylaşıyor. Bu nedenle de Gazianteplinin yükünün ağır olduğunu biliyoruz" dedi.

İslam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Gaziantep'te düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Güneydoğu'nun incisi" diye nitelendirdiği Gaziantep'te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'yi istikrarlı ve kararlı adımlarla geleceğe hazırladıklarını ifade eden İslam, daima millet için çalıştıklarını, bundan sonra da bu bilinçle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kendilerini devletin şefkat eli olarak gördüklerini anlatan İslam, "Engelliler, yaşlılar, kadınlar, çocuklar, şehit yakınları ve gaziler, kısacası yardıma ihtiyacı olanların hepsi bizim bütün ailemizini ferdidir. Görevimiz zor, meşakkatli ama bir o kadar da sevindiricidir" dedi.

Törende maaliyeti 42 milyon olan 17 eserin açılışının yapılacağını ifade eden İslam, bu eserlerin oluşturulmasında Gaziantep'in evladı, kendisinin selefi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in çabalarının yadsınamaz olduğuna işaret etti.

Gaziantep'in 300 bin Suriyeliye ev sahipliği yaptığını hatırlatan İslam, şöyle konuştu:

"Gaziantepliler bu misafirlerle, evini, aşını, ekmeğini paylaşıyor. Bu nedenle de Gazianteplinin yükünün ağır olduğunu biliyoruz. Gaziantep her zaman 'veren el, alan elden üstündür' dedi. Yine öyle söylüyor. Bu kadar misafirperver, işinde, gücünde ve ekmeğinin derdinde olan Gaziantepliler, verdiğimiz hizmetleri fazlasıyla hak ediyor. Hemen her ilçeye hizmet verecek bu tesisler, şehrin sosyal dokusunun korunmasına ve güçlenmesine hizmet edecek. Misafirperverliğiniz için size binlerce kez teşekkür ederim."

-"Çözüm sürecini kendi içimizde geliştirdik"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Bugün Gaziantep'te bir ilk yaşanıyor. Bu kente bir cumhurbaşkanı 1 yılda 4. kez geliyor" dedi.

Gaziantep'in birçok şehirle kıyaslanamayacağını, Kurtuluş Savaşı döneminde büyük bir mücadele örneği sergilediğini anlatan Şahin, artık top veya tüfekle savaş olmadığını o yüzden kentteki sanayi sektörünü her geçen gün geliştirdiklerini kaydetti.

Hükümetin sağladığı istikrar ortamından Türkiye'de en çok memnun olan şehirlerin başında Gaziantep'in yer aldığını belirten Şahin, "O yüzdendir ki Gaziantep, 10 yılda ihracatını 11 kat artırdı. İşte bu şehrin gizli kahramanları, sanayiciler, işçilerdir, kız kardeşlerimiz ve esnafımızdır" diye konuştu.  

Gaziantep'in kendi kendine yeten bir kent olduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

"Biz Gaziantep'te her zaman kardeşliği ve dostluğu pekiştirdik. Türkü, Kürdü, Arabıyla 'Biz Gaziantep'iz. Biz birlikte Gaziantepliyiz' dedik. Bu yüzden de çözüm sürecini kendi içimizde geliştirdik. Gaziantep, 2 milyon kardeşimizle emin ellerdedir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber