Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 23 Kasım 2014 - 16:38 Yorum: 0

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Kayseri'de

Bakan İslam: "Türkiye artık şunu söylüyor, 'ben kendi kaderimi çizerim, size kader çizdirtmem. Ben bu bölgede hakim bir ülkeyim. Burada farklı oyunlar oynamaya kalkarsanız içeriyi karıştırmak için uzattığınız parmağı kırarım"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Kayseri'de

KAYSERİ (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Türkiye artık şunu söylüyor, 'ben kendi kaderimi çizerim, size kader çizdirtmem. Ben bu bölgede hakim bir ülkeyim. Burada farklı oyunlar oynamaya kalkarsanız içeriyi karıştırmak için uzattığınız parmağı kırarım" dedi.

İslam, bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Talas 5. Olağan İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi, yeni Türkiye yolundan kimsenin geri çeviremeyeceğini dile getirdi.

"Yeni Türkiye'yi hep beraber inşa ediyoruz" diyen İslam, şöyle konuştu:

"Bu süreci büyük ideallerimiz istikametinde hedefe taşımak için birliğimizi, bütünlüğümüzü muhafaza ederek, büyük yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Yeni Türkiye uğruna bu büyük yürüyüşte bizi hiç kimsenin engelleyemeyeceğini düşünüyoruz. Allah'ın izniyle bizi hiç kimse durduramayacak. Çünkü partimiz kurulduğu günden bu yana 12 yılda çıtayı yükselterek hizmet aşkına yeni aşklar katarak hizmet hareketine devam ediyor. Milletimizin teveccühünde bir gerileme yok aksine her seçimden muzaffer bir biçimde çıkıyoruz."

Sandıktan başarısız sonuçlar alanların farklı yollarla AK Parti'nin önünü kesmeye çalıştığını savunan İslam, şunları kaydetti:

"Biz bin yıllık yürüyüşün devam ettiricisi olan bir hareketiz. Elbette bu kutlu yürüyüşümüzü durdurmak isteyenler oldu. Biz o engelleri aşarak buralara geldik. 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seciminde 367 krizi çıkarıldığını, partimize kapatma davası açıldığını ve her seçim öncesinde terör örgütüne Türkiye'yi türbülansa sokmak için provokasyon görevi verildiğini hatırlarsınız. Gezi olaylarını, 17 ve 25 Aralık'ı elbette hatırlarsınız. Daha dün oldu, 6-7 Ekim olayları ve Kobani'yi elbette hatırlarsınız. Seçimden hezimetle çıkanlar sokakları karıştırarak amaçlarına ulaşmak istiyorlar."

Yeni Türkiye'yi içeriden veya dışarıdan kimsenin karıştırmaya gücünün yetmeyeceğini ifade eden İslam, "Ön taraftaki kuklalar değişiyor ama kuklacı hep aynı. Aktörleri değişiyor ama senaristleri hep aynı, oyunları hep aynı. Türkiye'yi durdurmak istiyorlar. Türkiye asla yönetmemeli, istedikleri bu. Türkiye artık şunu söylüyor 'ben kendi kaderimi çizerim, size kader çizdirtmem. Ben bu bölgede hakim bir ülkeyim. Burada farklı oyunlar oynamaya kalkarsanız içeriyi karıştırmak için uzattığınız parmağı kırarım.' Türkiye artık bunu söylüyor" diye konuştu.

- "Türkiye artık IMF'den borç almıyor, IMF'ye borç veriyor"

Türkiye'nin AK Parti iktidarlarıyla birlikte ekonomisini iyi noktalara getirdiğini belirten İslam, "Muhtar bile olamayacağını söyledikleri kişi bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı oldu. Türkiye yolundan geri dönmeyecek, Türkiye artık eski Türkiye değil. Emredilen şeyi emredildiği gibi yerine getiren Türkiye değil. Türkiye artık kendi planlarını kendi yapan, kendi liderini seçen bir ülke. Bundan 15 yıl önce ABD Türkiye'ye Maliye Bakanı atardı. Türkiye artık IMF'den borç almıyor, IMF'ye borç veriyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dünyanın neresinde mazlum varsa yanında yer alarak cömert bir ülke olduğunu söyleyen İslam, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye etrafını iyi okuyor. Suriye felaketi dolayısıyla yarıdan fazlasının 17 yaş altı çocuklardan oluştuğu 1,5 milyon mülteciyi Türkiye misafir ediyor. Bu İzlanda nüfusunun 5 misli kadar nüfus, Karadağ nüfusunun üç misli kadar bir nüfus. Yeryüzünde 90 ülkenin nüfusu bizim misafir ettiğimiz mülteci sayısından daha az. Türkiye böyle bir ülke. Türkiye küresel insani yardım 2014 raporuna göre son iki yıldır üst üste en çok uluslararası yardım yapan ülkeler sıralamasında ABD ve İngiltere'den sonra üçüncü sırada yer alıyor. Milli gelirine oranla bakıldığında ise uluslararası yardımlarda Türkiye milli gelirinin binde 2'si oranında yardım yapan birinci ülke"

- "Artık Türkiye'de hiç kimse evlat acısı yaşamak istemiyor"

Çözüm süreciyle terörün sona ereceğini ve barışın hakim olacağını ifade eden İslam, şunları kaydetti:

"Ülkemizde artık acı bedeller ödeyeceğimiz kaos ortamı istemiyoruz. Çözüm süreci artık evlat acısı istememe iradesinden kaynaklanıyor. Artık Türkiye'de hiç kimse evlat acısı yaşamak istemiyor. Onun için de 'çözüm süreci' diyor. Çözüm süreci son 30-40 yıldır yaşadıklarımızın sonucudur. Vesayet rejimiyle yapılan bir kavganın sonunda ortaya  çıkmış bir süreçtir. Karanlık tezgahların deşifre olmasından sonra ortaya çıkmış bir süreçtir. 7'den 77'ye bütün milletin 'yeter artık' demesiyle ortaya çıkmış bir süreçtir. Muhakkak başarıya ulaşması gereken süreçtir. Ölümü yüceltmeyen, hayatı yücelten süreçtir. Elbette biz bu istikametten vazgeçmeyeceğiz. Bugün tesis etmeye gayret ettiğimiz barışı ve huzuru hiç kimseye bozdurtmayacağız. Hiçbir senariste üzerimizde başka bir oyun oynama hakkını vermeyeceğiz."

Çözüm sürecini bahane ederek, olaylar çıkmasına izin vermeyeceklerini dile getiren İslam, şöyle devam etti:

"Çözüm süreci kamu düzenini alt üst olması anlamına da gelmeyecek. Kamu düzeniyle beraber bir çözüm süreci yürütmek mecburiyetinde olduğumuzu biliyoruz. Hiç kimse sokak vandalizmine karşı aldığımız tedbirlerin 'aşırı güç' olduğundan bize bahsetmesin. Bundan sonra vandalizm, barbarlık, sokakları yağmalamak ve vatandaşımızın canına kast etmek yok.  Eğer teşebbüs eden olursa misliyle cezalandırılacak. Molotof kokteyli kanun meclisten geçtiği zaman bomba sayılacak. Bunu eline alan, bomba taşıyıcısı olarak suçlanacak ve cezasını görecek. Kamu malına zarar verenler bu zararı ödeyecekler. Eğer çocuksa kamu malına zarar veren, annesi, babası tazmin edecek."

- Uyuşturucuyla mücadele

Hükümet olarak uyuşturucuyla mücadeledeki karalılık ve hassasiyetlerinin devam edeceğini aktaran İslam, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili 7 bakanlık birlikte çalışıyor. Önümüzdeki günlerde uyuşturucu şurası düzenleyeceğiz. Şurada alınan tüm tedbirler tek tek açıklanacak. Şu anda alınan tedbirlerin sonuçlarını da yavaş yavaş görmeye başladık. Sentetik uyuşturucuların Türkiye'ye girmesini engellemek, girmişse yakalanması için uğraş veriyoruz. Bunları kullananlar, dağıtanlar ve satanlarla ilgili kanunları güçlendiriyoruz, cezaları yükseltiyoruz. 'Kimse uyuşturucu kullanmaya niyet etmesin, çocuklarımız bunun peşine düşmesin' diye talebi azaltmaya çalışıyoruz. Bu illete bulaşmış çocuklarımızı, gençlerimizi ve insanlarımızı tedavi ve rehabilite etmeye çalışıyoruz.  Bunun için bütün çalışmalarımız hızla sürüyor."

- İş kazalarının önlenmesi

Son dönemdeki iş kazaları nedeniyle üzgün olduklarını bunları engellemek için çalıştıklarını belirten İslam, "İş kazalarıyla ilgili geçtiğimiz aylarda çok ciddi felaketler yaşadık. Bununla ilgili yeni düzenlemelerimiz var. Bir daha bu tür iş kazaları yaşamayalım insanlarımızın canını feda etmeyelim, iş güvenliğini ülkemizde tam manasıyla sağlayalım diye çok ciddi çalışmalar içerisindeyiz" diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomik olarak büyümesinde siyasi istikrarın önemine değinen İslam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dünyada işler kötüye giderken, büyüyen gelişen, kendini kanıtlayan örnek bir ekonomiye dönüştü Türkiye ekonomisi. Son dönemde 6 milyon kişi istihdam edildi. Avrupa'da ise 5 milyon kişi işten çıkartıldı. AK Parti iktidarlarıyla birlikte ilk defa 5, 10, 30, 50, 100 yıllık planlarımız var. Allah izin verirse bundan sonra 500 yıllık planlar yapacağız. Türkiye bunu hak eder. Türkiye böyle bir ülke olmak mecburiyetinde."

İslam, kongrenin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binası inşaatında incelemelerde bulundu ve Erciyes Umut Evi'ni ziyaret etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber