Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Mart 2015 - 18:13 Yorum: 0

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Şanlıurfa'da

"Suriyeli misafirlere daha iyi hizmet verebilmek için 260 uzmana daha eğitim vermeye başlayacağız"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Şanlıurfa'da

ŞANLIURFA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Suriyeli sığınmacılara daha iyi hizmet verilebilmesi amacıyla 260 uzmana eğitim vermeye başlayacaklarını bildirdi.

Bakan İslam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Suruç kampının açılışında yaptığı konuşmada, sığınmacıların Türkiye'de en iyi şartlarda ağırlanmaya çalışıldığını söyledi.

Bakanlığının sığınmacılara yönelik psikolojik destek vermeyi sürdürdüğünü vurgulayan İslam, savaşlarda en fazla kadınların etkilendiğini ifade etti.

İslam, şiddet ile mücadele konusunda sığınmacılara eğitim verdiklerini belirterek, mesleki becerilerinin yanı sıra kadınların yaşam becerilerini de geliştirmeye çalıştıklarını aktardı.

Sığınmacılara daha iyi hizmet verebilmeye gayret ettiklerini anlatan İslam, "Suriyeli misafirlere daha iyi hizmet verebilmek için 260 uzmana daha eğitim vermeye başlayacağız. Bu uzmanlarımıza sığınmacılara nasıl davranılacağına ilişkin eğitimler vereceğiz. Aile eğitim programını Suriyelilere anlatmak için 19 konuyu Arapça'ya çevirdik. Bunların içinde aile içi iletişim ve çocuk bakımı var" diye konuştu.

- "Adete şehir açtık"

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, 5’inci yılına giren Suriye'deki zulüm nedeniyle sığınmacıların açık kapı politikası kapsamında Türkiye'de ağırlanmaya devam ettiğini söyledi.

Türkiye'de 1 milyon 700 bin Suriyeli'nin ağırlandığını vurgulayan Oktay, sığınmacıların 200 bininin Kobani'den geldiğini hatırlattı.

Oktay, açılışı yapılan kampın 50 günde hizmete hazır hale geldiğine dikkati çekerek,  şöyle konuştu:

"Bu tesisi çadır kent veya kamp yerine 'şehir' diye nitelendirmek gerekir. Artık buraya bir şehir demek istiyoruz. Türk devletinin şefkatini ve kudretini gösterebilecek kadar büyük bir şehir hazırladık.  Cumhurbaşkanımızın ve hükumetimizin desteğini esirgemediği bu tesiste 15 mahalle bulunmaktadır. Eğitim ve sosyal tesislerimiz mevcut, 43 derslikli okullarımız var. Diğer donatılarla beraber hesaplandığında büyük bir şehri resmen açıyoruz. Atatürk Barajı'ndan gelen suyla tesisin içme suyu ihtiyacını sağlıyoruz. Marketlerde alışveriş yapan misafirlerimize evinde yemek yapma imkanı da sağlıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber