Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 17 Ocak 2018 - 21:18 Yorum: 0

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çocuk gebelik vakaları hakkında inceleme başlattı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ortaya çıkan 18 yaş altı gebelik vakaları ve...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çocuk gebelik vakaları hakkında inceleme başlattı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ortaya çıkan 18 yaş altı gebelik vakaları ve bu vakaların adli mercilere bildirilmediği iddiaları hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan "Türkiye'yi Sarsacak Utanç Listesi" başlıklı haberde İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesine belli bir tarih aralığında yapılan müracaatlarda 18 yaş altı gebelik vakalarından bahsedildiği, bu vakaların adli mercilere bildirilmediğinin iddia edildiği belirtildi. İddialara yönelik olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla inceleme başlatıldığı ifade edildi. Açıklamada, habere konu olan iddiaların Bakanlık avukatları tarafından incelendiği, adli sürecin yakından takip edildiği ve incelemelerin ardından gerekli psiko-sosyal destek verilerek diğer sosyal hizmet modellerinden de yararlandırılacağı kaydedildi. Erken yaşta evlilikler ile mücadele çalışmalarının ülke genelinde sürdürüldüğünün altı çizilen açıklamada, "Çocuklarımızı her türlü olumsuzluklara karşı korumak hepimizin vazifesidir. Soruşturma sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağız" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber