Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Eylül 2016 - 12:24 Yorum: 0

Ailece aynı gün ameliyat olup yeniden görmeye başladılar

Uzun bir süredir katarakt hastalığı nedeniyle görme problemi yaşayan İleez Ailesi, 10'ar dakika ara ile ameliyat olarak sağlıklarına kavuştu.

Ailece aynı gün ameliyat olup yeniden görmeye başladılar

Uzun bir süredir katarakt hastalığı nedeniyle görme problemi yaşayan İleez Ailesi, 10'ar dakika ara ile ameliyat olarak sağlıklarına kavuştu. 84 yaşındaki Mustafa İleez, 76 yaşındaki eşi Meryem ve 58 yaşındaki Ali İleez, Memorial Kayseri Hastanesi Göz Merkezi'nde Prof. Dr. Abdullah Özkırış'ın gerçekleştirdiği başarılı operasyonların ardından hayata bambaşka gözlerle merhaba diyebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Bir anda dünyaları aydınlandı

Nevşehir'in Avanos İlçesi'nde yaşayan 2 çocuk sahibi Meryem ve Mustafa illeez ile oğulları Ali İlleez, sol gözlerinde katarakta bağlı olarak başlayan görme kaybı nedeniyle, Memorial Kayseri Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Abdullah Özkırış'a muayene oldu. Yapılan muayene sonucunda Prof. Dr. Özkırış, sol gözlerinde görme sorunu olan baba, oğul ve anneye aynı gün 10'ar dakika arayla ameliyat edebileceğini söyledi. Başarılı geçen ameliyatlar sonrasında baba, oğul ve anne yeniden sağlıkla göremeye başladı.

Üçümüz de çok zorlanıyorduk

Meryem İlleez, gözlerindeki katarakt nedeniyle yaklaşık 1 yıldır ev işlerini yapmakta zorlanıyordu. Meryem İlleez, "Bir aileden 3 kişide bu hastalığın ortaya çıkması bizim için kötü bir tesadüf oldu. Günlük işlerimizi yapamaz hale gelmiştik. Bir anda gözlerimizin açılması şimdi mucize gibi geliyor" diye konuştu.

Diğer gözümüzden de ameliyat olmuştuk

Ali İlleez ise sol gözünün artık daha net gördüğünü vurgulayarak, "Yaklaşık 2 yıl önce babam ve benim sağ gözümüzde yine katarakta bağlı görme kaybı oldu. Daha önce amcamın eşini ve yeğenimizi de Abdullah Bey ameliyat etmişti. Onların tavsiyesi üzerine biz de Memorial Kayseri Hastanesi'ne başvurduk ve ameliyat olduk. Sol gözümüzden sonra sağ gözümüzde de aynı rahatsızlık ortaya çıktı. Son bir yıldır annem ve babam günlük işlerini yapmakta zorlanıyordu. Evdeki işlerinde onlara yardım etmeye çalışıyordum. Şimdi kendi başımıza tüm işlerimizi halledebildiğimiz ve hayata sağlıkla bakabildiğimiz için çok mutluyum. 2 yıl arayla bizi ameliyat eden Abdullah Hocamıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Katarakt orta yaşın üzerindekilerde sık görülüyor

Prof. Dr. Abdullah Özkırış, göz bebeğinin arkasında olan ve görmeyi sağlayan doğal göz merceğinin saydamlığını kaybetmesiyle katarakt sorununun ortaya çıktığını belirtti. Orta yaş üzerindekilerde sık görülen kataraktın, önemli bir göz hastalığı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özkırış, "Bu hastalık kendini yavaş yavaş azalan görme kaybıyla belli eder. Hastalar, zamanla gazete ve kitap okumada zorluk çektikleri için doktora başvurur. Işık hassasiyeti, çift görme, gece görüşünde azalma ise diğer belirtileridir. Bu hastalık, gözlük ya da ilaçla tedavi edilemez, kesin çözüm cerrahi müdahaledir. Katarakt ameliyatlarında göz içine konulacak kaliteli lensler sayesinde başarı elde edilmektedir" dedi.

Ailece aynı gün ameliyat olup yeniden görmeye başladılar

Ailece aynı gün ameliyat olup yeniden görmeye başladılar

Ailece aynı gün ameliyat olup yeniden görmeye başladılar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber