Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Ocak 2015 - 13:53 Yorum: 0

Aileden yadigar tarifle işini büyüttü

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde restoran işletmeciliği yapan girişimci, aileden yadigar tarifle yaptığı tatlının ilgi görmesi üzerine imalathane kurarak işini büyüttü

Aileden yadigar tarifle işini büyüttü

MANİSA (AA) - Turgutlu ilçesinde aile yadigarı tarifle yaptığı tatlının gördüğü ilgiyi değerlendiren restoran işletmecisi, imalathane kurarak işini büyüttü. 

Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi Sosyal Tesisleri'nde restoran işletmeciliği yapan Ertan Yenier, Balkan göçmeni ailesinin yaptığı ve çocukluğundan bu yana severek yediği "trilece" adlı tatlıyı, işyerinde yapıp satışa sunduğunda, beklemediği bir ilgiyle karşılaşarak işini büyütme fırsatı yakaladı. 

Yenier, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arnavut asıllı olan babaanne ve anneannesinin koyun, keçi ve inek sütü karışımı kullanarak yaptığı "trilece" tatlısının, Balkanlara özgü bir tat olduğunu belirtti. 

Bu tatlıyı çocukluğundan beri çok severek yemesi nedeniyle bunu restoranında da satışa sunmayı düşündüğünü ifade eden Yenier, şunları söyledi: 

  "Restoranımda satışa sunduğumda büyük beğeni topladı ve yoğun talep aldı. Bir süre sonra ilçedeki diğer restoran ve lokantalardan talep gelmeye başlayınca önce üretimi artırdım, sonrasın da talebi karşılayabilmek için ayrı bir imalathane açtım. Yaklaşık 6 ayda ummadığım bir başarıya imza attık ve artık Turgutlu’da belli bir pazar oluştu. İşimizi zamanla büyüterek bu lezzeti tüm Ege Bölgesi'ne sunmayı hedefliyoruz." 

-"Hafif ve yemesi keyifli bir tatlı" 

Yenier, Turgutlu'da büyük beğeni toplayan "trilece" tatlısının yapımı hakkında da şu bilgileri verdi: 

"Trilece, sütlü tatlılar içerisinde en hafifi olanıdır. Tatlımızdan yiyen bir tane daha isteyecek kadar hafif ve keyif veren bir tatlı. Arnavut tatlısı olarak bilmekle birlikte Balkanlar'da Makedonya, Karadağ ve Bosna Hersek'te yaygın olarak yapılan trilece tatlısı, koyun, keçi ve inek sütü karışımı, şeker ve pandispanya, karamel ya da meyve sosuyla yapılıyor. Buğday unu ve yumurta ile hazırlanan pandispanya üzerine koyun, keçi ve inek sütü karışımı dökülerek bekletilir, daha sonra üzerine ince bir tabaka kramel ya da meyve sosu ilave edilerek servis edilir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber