Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 17 Ekim 2016 - 14:53 Yorum: 0

Aileleri 293 gündür kayıp olan çocukların hafriyat dökülü alanda aranmasını istiyor

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 293 gündür kayıp olan Bayram ve Kağan'ın hafriyat dökülü alana düşmesinden endişe eden dede Bayram Erol, söz konusu alanda...

Aileleri 293 gündür kayıp olan çocukların hafriyat dökülü alanda aranmasını istiyor

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 293 gündür kayıp olan Bayram ve Kağan'ın hafriyat dökülü alana düşmesinden endişe eden dede Bayram Erol, söz konusu alanda arama yapılmasını beklediklerini söyledi.

Reşadiye ilçesi Çermik Mahallesi'nde Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları 8 yaşındaki Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları 5 yaşındaki Dursun Kağan, 29 Aralık 2015 tarihinde evlerinin yakınlarındaki parkta oynadıktan bir süre sonra kaybolmuştu. 293 gündür çocuklarından haber alamayan ailelerin talebi üzerine AFAD ekipleri tarafından geçen hafta 3 gün süre ile Kelkit Çayı ve ormanlık alanda arama çalışması yapılmıştı. Yapılan çalışmalarda bir ipucuna ulaşılamazken, kayıp çocuklardan Bayram Erol'un dedesi Bayram Erol, yüzlerce kamyon hafriyat dökülen hidroelektrik santrali (HES) inşaatı yakınlarındaki alanda arama yapılmasını istediklerini söyledi. Güvenlik kameralarında çocukların ırmak kenarındaki yoldan ilerledikleri ve geriye dönmediklerinin görüldüğünü hatırlatan Erol, çocuklar sudan çıkmadığına göre hafriyat dökülen alandan şüphelendiklerini söyledi. Çocukların kaybolduğu tarihlerde o zaman bölgede hafriyatın az olduğunu ifade eden Erol, "Çocuklar buralara hurda, demir toplamaya geliyordu. Kaza mı oldu, üzerlerine hafriyat mı döküldü bilemiyoruz. Çocuklar suya düşmediyse, kaçırılmadıysa benim aklıma başka bir şey gelmiyor. Tekrar buranın aranmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Hafriyat dökülü alana çocuklar düşmüş olabilir"

Kayıp çocuklardan Dursun Kağan Taşçı'nın babası İbrahim Taşçı da, güvenlik kamerasında çocukların son görüldükleri noktaya yakın olan hafriyat alanında arama çalışması yapılması için kaymakamlığa başvuruda bulunacaklarını söyledi. 3 gün süre ile yapılan arama çalışmalarında bir ipucuna rastlanmadığını ifade eden Taşçı, "HES çalışmalarının yapıldığı alanın yakınlarında hafriyat dökülen alana çocukların düşmüş olabileceğinden endişe ediyoruz. Çocukların burada olabileceğinden şüpheleniyoruz. Kaymakam beyle bu alanda arama yapılmasını isteyeceğiz" dedi.

Irmak kenarlarında insanların giremediği yerler olduğuna dikkat çeken Taşçı, daha kapsamlı bir çalışma yapılmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber