Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 20 Mart 2018 - 12:43 Yorum: 0

AİÖK’nin "Ad Hoc" ziyarete ilişkin hazırladığı rapor yayımlandı

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi'nin (AİÖK) 28-29 Nisan 2016 tarihlerinde İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na...

AİÖK’nin 'Ad Hoc' ziyarete ilişkin hazırladığı rapor yayımlandı

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi'nin (AİÖK) 28-29 Nisan 2016 tarihlerinde İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na gerçekleştirdiği "Ad Hoc" ziyarete ilişkin hazırladığı rapor ve bu rapora dair görüşlerin bugün yayımlandığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Avrupa Konseyi bünyesindeki "İşkencenin ve İnsanlık Dışı ya da Onur Kırıcı Ceza ve Muamelenin Önlenmesine Dair Avrupa Sözleşmesi'nin uygulanmasının izlenmesinden sorumlu Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi'nin (AİÖK) 28-29 Nisan 2016 tarihlerinde İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na gerçekleştirdiği "Ad Hoc" ziyarete ilişkin hazırladığı rapor ve bu rapora dair görüşümüz, Hükümetimizce verilen izin doğrultusunda, bugün AİÖK tarafından yayımlanmıştır. Belgelere, AİÖK'ün internet sitesinden ulaşılabilmektedir" denildi.

Türkiye'nin, Avrupa Konseyi'nin bağımsız denetim mekanizmalarına ve taraf olduğu sözleşmeler çerçevesinde bu mekanizmalarla işbirliğine önem atfettiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"AİÖK'ün söz konusu ziyaret raporunun ve Hükümet görüşlerimizin yayımlanması da bu anlayışı ortaya koymaktadır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber