Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 12:33 Yorum: 0

AK Parti Adana İl Başkanı Yeni: “CHP Ülkeyi Kaosa Sokmak İstiyor”

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, "Başkanlık sistemi kanlı olur" diyen CHP liderine tepki göstererek "Aslında bu ifade bir şeyin çığırtkanlığı...

AK Parti Adana İl Başkanı Yeni: “CHP Ülkeyi Kaosa Sokmak İstiyor”

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, "Başkanlık sistemi kanlı olur" diyen CHP liderine tepki göstererek "Aslında bu ifade bir şeyin çığırtkanlığı idi. Kendilerince ülkeyi kaosa sokmak istiyorlar" dedi.

AK Parti Adana 77'inci İl Danışma Meclisi Toplantısı Yüreğir Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Fikret Yeni, önce teşkilat çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Konuşması sık sık "Adana seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan ve alkışlarla kesilen Başkan Yeni, "Başkanlık sistemi için kan dökülür" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Yeni "Aslında bu ifade bir şeyin çığırtkanlığı idi. Kendilerince ülkeyi kaosa sokmak istiyorlar. Kendilerince alışık oldukları, istedikleri, gönüllerinden geçen şeyi talep ediyorlardı. İhtilal hevesinde olanlara bu millet cevabını 1 Kasım'da verdi. Hevesleri bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kursaklarında kalacak. Ama onlar da haklılar. Milletin oyuyla iktidara gelemeyeceklerini biliyorlar. "Keşke ihtilal olsa da iktidar olsak" hevesindeler. Ama beyhude bekliyorlar. Bu millet bu işi ehline vermiş, ehlinden almaya da niyeti yok. Ne diyor. Başkanlık sistemi için kan dökülür diyor. Kardeşim demokrasilerin gereği olan milletin idaresine gidilecek olan noktada neden kan dökülsün? Bu millet tercihini sandıkta ortaya koymayı biliyor. Ve bundan sonra da Allah'ın izniyle bilmeye devam edecek" dedi.

"SAMİMİ DEĞİLLER"

CHP'li Çukurova Belediyesi'nin ağaç katliamı yaptığını söyleyen Başkan Yeni, "Yakın bir tarihte bir kaç tane ağaç yerinden sökülüp başka bir yere taşınmak istenirken ortalığı ayağa kaldıranlar, bu ülkenin geleceğini karanlık dehlizlere çevirmeye çalışanlara destek verenlerin arkasındaki Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir belediyesi Çukurova Belediyesi 150 tane ağacı kesmiş" diye konuştu.

Salondaki kalabalığın belediye başkanını yuhalamak istemesi üzerine "Hayır arkadaşlar bize yuhalamak yakışmaz, biz bize yakışanı yapacağız" diyerek müsaade etmeyen Başkan Fikret Yeni, "Çukurova Belediyesi tarafından 150 tane ağaç sökülmemiş hepsi kesilmiş. Ormanlık bir alan ki o alanın adı Haluk Levent Koruluğu iken belediye tarafından orada bulunan ağaçların tamamı kesilmiş, yerinden sökülmemiş. Çıplak bir hale getirilmiş araziye kendilerince kinaye yaparcasına Gezi Parkı ismi konmak istenmiş. Hatta konmuş. Burada ben millete hizmet derdinde olmayan millete hizmet kaygısını içinde hissetmeyen o belediye başkanına sadece şunu söylemek istiyorum. Kardeşim bu millet sana hizmet edesin diye oy verdi. Bu milletin aklıyla dalga geçesin diye değil. Daha bir kaç gün öncesinde 3 tane ağaç yerinden sökülüp başka bir yere taşınıyor diye "Ağaçlar katlediliyor" feryadını ortaya koyup ülkeyi yerle bir etmeye çalışan bir zihniyet bugün o ağaçları neden keser? Burada aslında samimi olmadıklarını fikirlerinde samimi olmadıklarını bu milletin zekasıyla dalga geçmeye çalıştıklarını net bir şekilde görüyoruz" şeklinde konuştu.

"ZARARA UĞRATMIŞ"

CHP'li Seyhan Belediye Başkanının da belediyeyi zarara uğrattığını ve bunun da meclis üyelerinin hazırladıkları raporla tespit edildiğini ifade eden Başkan Fikret Yeni, şöyle konuştu:

"Raporda net bir ifade var. "Belediye başkanı Seyhan Belediyesi'ni zarara uğratmıştır" denildi. Bunu söyleyen AK Parti belediye meclis üyesi değil. Bunu söyleyen MHP belediye meclis üyesi değil. Bunu söyleyen 5 tane meclis üyesinden 3 tanesi CHP belediye meclis üyesi olan bir kurul söylüyor. 10 liraya alınmış olan sandalyeyi yıkamak için 5 lira ödüyorlar. Bu milletin devletimiz tarafından hizmetine gelsin denilen paraları birilerine peşkeş çekiyorlar.

Büyükşehiri anlatmaya zaten gerek yok. Herhangi bir hizmeti yok. Çaldığı çırptığı Allah bilir. Ama merkezde bulunan ve nüfusu Adana'nın nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ına tekabül eden 2 tane belediye maalesef Adana'ya hiç bir hizmet getirmiyor.

İşte siz değerli teşkilatlamızla yaptığımız çalışmalarımız sayesinde, harekete geçireceğimiz o AK Gönüllü kardeşlerimizle inşallah 2019'da bunların tamamını buralardan uzaklaştıracağız. Bu işin ehillerini işin başına getireceğiz.

İçinde bulunduğumuz bu dava milletin geleceğinin teminatıdır. Nasıl ki atalarımız geçmişte üzerilerine oynanan oyunları onların başına geçirdiyse inşallah şu anda olduğu gibi bundan sonra da bu milletin destek verdiği AK Parti sayesinde bu millet üzerinde artık oyun oynanamayacak. Bu millet kendiyle bütünleşmiş tek bir hedefi ortaya koyan millete hizmet aşkıyla yanan bu davaya sahip çıktığı sürece Allah'ın izniyle bu milletle hiç kimse oynayamayacak. Bu millet 2023'e yürüyecek, bu millet 2071'e yürüyecek."

"BAYRAK YARIŞI"

22 Mayıs'ta yapılacak olan olağanüstü kongreye de değinen Başkan Fikret Yeni, "Malumunuz 22 Mayıs'ta AK Parti olarak Genel Merkez Olağanüstü Kongre kararı almıştır. Bu kongre kararı bizim için bir bayrak yarışıdır. Yaklaşık 2 yıldır bu davanın bayrağını, bu davanın kurucu liderinden aldığı yerden daha yükseğe taşımaya çalışan bir genel başkanımızla yürütülürken şu an o genel başkanımız tarafından onurla ve vakarla inşallah 22 Mayıs'ta yeni mücadele ekibine devredilecektir. Burada özellikle kasetle gelenlerin özellikle kumpasla gelenlerin aslında bir şeyi de öğrenmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Girmiş oldukları her seçimde kaybetmelerine rağmen koltuğu bırakmayanlar bu zamana kadar ki Türkiye'de alınmamış en yüksek oyu alan bir liderin nasıl koltuğunu bıraktığını, nasıl davası için fedakarlık yaptığını ve azmini ortaya koyduğunu görüp de inşallah ders almışlardır.

Bizim için 22 Mayıs tarihi inşallah reform hareketlerinin yeni başlangıç tarihi olacaktır. Bizler teşkilatlar olarak bizlerden bekleneni ortaya koymakla mükellefiz. Nedir AK Parti'den beklenen vakarla coşkuyla birlik ve beraberlik içerisinde kongre yapılmasıdır. Biz de Adana olarak üzerimize düşen desteği vereceğiz. 22 Mayıs bizin için yine bir düğün günü. O düğünde Adana olarak orada olacağız" şeklinde konuştu.

Toplantı, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can ve İl Gençlik Kolları Başkanı Alper Güler'in selamlama konuşmasının ardından tamamlandı.

AK Parti Adana İl Başkanı Yeni: “CHP Ülkeyi Kaosa Sokmak İstiyor”

AK Parti Adana İl Başkanı Yeni: “CHP Ülkeyi Kaosa Sokmak İstiyor”

AK Parti Adana İl Başkanı Yeni: “CHP Ülkeyi Kaosa Sokmak İstiyor”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber