Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 16 Ağustos 2016 - 17:43 Yorum: 0

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven:

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 81 ilde olduğu gibi Afyonkarahisar AK Parti il ve ilçe teşkilatlarında yapılan denetimlerde herhangi...

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven:

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 81 ilde olduğu gibi Afyonkarahisar AK Parti il ve ilçe teşkilatlarında yapılan denetimlerde herhangi bir Fettullahçı terör Örgütü (FETÖ) mensubuyla ilişkisi bulunan kişiye rastlanmadığını belirtti.

Başkan Yurdunuseven, haftalık basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu. İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken'in eşlik ettiği basın toplantısında İl Başkanı Yurdunuseven, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 14 Ağustos 2001 tarihinin "Erdemliler Hareketi'nin başladığı tarih olduğunu vurgulayan Başkan Yurdunuseven, şöyle konuştu:

"AK Parti'nin kuruluşunun 15. Yıl dönümünü 14 Ağustos Pazar günü katıldığımız programla Ankara'da kutladık. İnşallah nice nice yıllara milletimizle beraber el ele, kol kola AK Parti olarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Bilindiği üzere AK Parti 14 Ağustos 2001 tarihinde kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulmuştur. "Erdemliler Hareketi" dediğimiz bu hareketin kuruluş noktası da Afyonkarahisar'dır. Bu noktada hem Cumhuriyetin kurulduğu istiklal mücadelesinin başladığı Afyonkarahisar'da görev yapmaktan dolayı, AK Parti'de hizmet etmekten dolayı tüm yönetim kurulu üyelerim adına çok mutlu olduğumuzu, gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum."

"Devlete ve vatana ihanetin gereği yapılacak"

Terörle mücadele çalışmaları kapsamında hükümet nezdinde güvenlik güçleri ve istihbarat birimleri tarafından yürütülen soruşturma ve operasyonların titizlikle devam ettiği bilgisini de veren Başkan Yurdunuseven, "FETÖ/PDY yapılanmasının kamuda yer alan ve teması bulunduğu tespit edilenlerle ilgili soruşturmalar, tutuklamalar, gözaltılar ve açığa almalar halen devam ediyor. Tüm bu çalışmalar bir soruşturma kapsamında devam etmektedir. Bu soruşturma neticesinde gerçekten bu FETÖ/PDY terör örgütüne destek olmuş, arka çıkmış veya 15 Temmuz darbe girişimine destek olmuş insanlar varsa bunlar bize göre vatan hainidir. Bu insanların gereği yapılacaktır. İhraçlar bilindiği üzere kanun hükmünde kararname gereği yapılıyor. Bunun dışında herhangi bir şekilde bulaşmış, herhangi bir şekilde destek olmuş ise güvenlik soruşturmaların sonucunda gerçekten bir desteği var ise gereği yapılacaktır. Sadece ibadet amaçlı bağ kurmuş ancak yanlışlıkları fark edip hatalarından dönmüşler ise de görevlerine iade edileceklerdir. Bu sadece tedbir amaçlı bir soruşturmadır ve hukuken uygulanan açığa alma işlemleri tedbiren yapılan işlemlerdir. Şayet ortada devlete ve vatana ihanet var ise kimse kusura bakmasın gereği kesinlikle yapılacaktır" dedi.

Bir soru üzerine Yurdunuseven, 81 ilde olduğu gibi AK Parti Afyonkarahisar il ve ilçe teşkilatlarında denetimlerin ve araştırmaların yapıldığını bildirdi. İl ve ilçe teşkilatında herhangi bir FETÖ ile ilişiği bulanan kişilere rastlanmadığını belirten Yurdunuseven, belediyelerde ise bazı belediye meclis üyeleriyle ilgili gerekli işlemlerin önceden yapıldığını aktardı.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven:

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven:

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber