Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Aralık 2014 - 16:23 Yorum: 0

AK Parti Aksaray 5. Olağan Kongresi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay:

AK Parti Aksaray 5. Olağan Kongresi

AKSARAY (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, çözüm süreci ile ilgili, "Şu anda süreç tekrar rayına oturdu ve iyi bir diyalog içinde yürüyor. Sürecin genel gidişatı ile ilgili hükümet, parti ve devletin bütün mekanizmaları olarak kararlı bir tutum içindeyiz" dedi.

Atalay, partisinin Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndaki Aksaray 5. Olağan İl Kongresi'nde, kongrelerin siyasi partiler için büyük önem arz ettiğini bildirdi.

Kongrelerin, görev değişimi dışında muhasebe, teşkilatların kendilerini değerlendirme ve hesaba çekme fırsatı olduğunu anlatan Atalay, AK Parti kongrelerinin ise daha özel ve anlamlı olduğunu dile getirdi.

Atalay, bugünlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe görüşmelerinin sürdüğünü anımsatarak, "Yılın sonuna geldiğimiz günlerdeki bütçe görüşmeleri, AK Parti'nin 13. bütçesi. Türkiye'de bir partinin tek başına iktidarının böyle bir başarısı olmamıştır. Şu anda 13. bütçemizi Meclis'te görüşüyoruz" diye konuştu.

AK Parti iktidarının 12 yılında bakanlık görevinde bulunduğunu hatırlatan Atalay, bugüne kadar partisindeki tüm çalışmaların içinde yer aldığını ifade etti.

AK Parti'nin en önemli hizmetinin siyaseti milletle buluşturması olduğunu vurgulayan Atalay, "AK Parti milletin partisidir. Bugüne kadar da hükümeti, partiyi milletle buluşturdu. Bütün vesayet mekanizmalarını kırdı. AK Parti ilk defa bu vesayeti bir tarafa itti, devletle, siyasetle buluşturdu. Şu anda gerçek siyaset yürütülüyor" ifadesini kullandı.

Atalay, bugün milletin kendisiyle barışık bir devleti olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Çözüm süreci ve diğer çalışmalar bunların bir parçasıdır. Geçmişte Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin pek çok yanlışı olmuştur. Terör ve pek çok olumsuzluklar, sebebi devletin kendi vatandaşına karşı tutumudur. Bunun en yakın örneklerini 28 Şubat'ta yaşadık. On binlerce genç kızımız, 'başını örtüyor' diye ya üniversitelerden kaydı silindi veya üniversitelere giremedi. Rektörler başörtülüler girmesin diye kapıda nöbet tutar hale geldi. Öyle bir Türkiye'ydi. İşte AK Parti bunların hepsini temizledi. Bugün herkes istediği gibi giyinip istediği gibi ibadetini yapabiliyor, anadilini konuşabiliyor ve kendisini daha birinci sınıf vatandaş olarak görüyor."

- "Türkiye çağ atladı"

Türkiye'nin son on yıldaki faaliyetlerle çağ atladığını dile getiren Atalay, Türkiye'nin G-20'nin dönem başkanlığını yaptığına işaret etti. Atalay, Türkiye'nin dünyada ekonomisi ile 16. sırada yer aldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"İktidarımızla G-20 içinde çok aktif bir ülkeyiz. Şimdi G-20 Türkiye'de toplanacak ve toplantılar da başladı. Geçen İstanbul'da özel sektör temsilcileri toplandı. Türkiye bu konumda. Bütün şehirlerimiz ne kadar büyük gelişmeler gösterdi. Bunları bilmemiz ve anlatmamız lazım. Vatandaşlarımız aslında bunları biliyor. Milletimiz yapılan hizmetleri iyi biliyor. 2002'de yüzde 34'lerden başladık, şu anda yüzde 50'lerdeyiz. Birkaç gün önce yeni bir kamuoyu yoklaması geldi. AK Parti'ye verilen tercih, yüzde 48.2'dir. Yani biz hala yüzde 50 bandında devam ediyoruz. İnşallah seçimde daha yukarılara çıkacak."

Türkiye'yi daha huzurlu bir geleceğe hazırladıklarını dile getiren Atalay, bu kapsamda çözüm süreci başta olmak üzere birçok çalışma yürüttüklerini belirtti.

Atalay, çözüm sürecine büyük emek verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Çözüm süreci çok önemli bir çalışma. Bunun önemi şurada, bir ülkede kendi içinde huzursuzluklar varsa o ülke çok büyüyemiyor. Önce o sorunları halletmesi gerekiyor. Terör konusu kökleri derinlerde ve dış bağlantıları olan bir konudur. Uluslararası boyutu olan bir konudur. Terörün nelere malolduğunu herkes biliyor. Nice acılara ve sıkıntılara sahne olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu çözmek için partimiz ve hükümetimiz çabanın içindedir. Büyük bir samimiyetle çok ince dokuyarak bu çalışmayı yürütüyoruz. Burada büyük bir kararlılık ve sabır gerekiyor. Bu işi yürütürken ne kadar sabır içinde olduğumuzu milletimiz görüyor."

- Çözüm süreci rayına oturdu

Atalay, 6-7 Ekim olaylarının çözüm süreci için birçok tereddüdü getirdiğini bildirerek, hükümetin oturup durumu tekrar değerlendirdiğini ifade etti. 

Atalay, "Bütün bunları telafi ederek, yeniden bu işi rayına oturtmak ve süreci yönetmek bakımından başarılı bir yönetim sergiledi. Şu anda süreç tekrar rayına oturdu ve iyi bir diyalog içinde yürüyor. Sürecin genel gidişatı ile ilgili hükümet, parti ve devletin bütün mekanizmaları olarak kararlı bir tutum içindeyiz. Bu süreci olumlu şekilde sonuçlandırmak için elden gelen çabayı gösteriyoruz" dedi.

Bu konuda herkese büyük iş düştüğünü vurgulayan Atalay, "Bu konuda kendisine siyasi inisiyatif verilen siyasi partinin eş genel başkanı sokaklardan medet umuyor. Bunlar çok tehlikeli şeyler. Bizim süreçle temel amacımız şu şiddet terör bitsin ülkede hangi sorun varsa siyaset yapılarak bu sorunlar çözülsün. Sokağa çağırırsanız bu siyaset olmaz" şeklinde konuştu.

Öte yandan kongrede, il başkanlığına Abdülkadir Karatay seçildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber