Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 28 Şubat 2015 - 13:43 Yorum: 0

AK Parti Antalya İl Başkanlığı temayül yoklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

AK Parti Antalya İl Başkanlığı temayül yoklaması

ANTALYA (AA)  - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 28 Şubat sürecinden sonra Türkiye'nin AK Parti sayesinde normalleştiğini belirterek, "Eğer bir ülkede Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın ismini vatandaşlar bilmiyorsa, hatırlamıyorsa o ülke normalleşmiştir, siyaset zemini güçlü temeller üzerinde demektir" dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı, 25. dönem milletvekili aday adaylarına yönelik temayül yoklaması yaptı.

Turgut Özal Spor Salonu'nda (Kepez Arena) düzenlenen temayül yoklamasında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Antalya'dan 116 kişinin, Türkiye genelinde ise 6 bin 223 kişinin AK Parti'den milletvekili olmak için aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu bildirdi.

Şahin, 2011 seçimlerinde partiye 5 bin 700 civarında kişinin başvurduğunu belirterek, 13 yıldır iktidarda olan bir siyasi partiye hala devam eden bu ilginin nedeninin, AK Parti'nin yaptığı hizmetlerin yanı sıra 28 Şubat'ta saklı olduğunu söyledi.

Bundan 18 yıl önce, 28 Şubat 1997'de Türkiye'de siyasetin özgürlük alanının daraltıldığını, eğitim ve öğretim için okullara koşan insanların özgürlük alanının daraltıldığını, sermayenin renklere ayrıldığını, başörtüsü takan kızların okul kapılarından çevrildiğini, vakıfların kapısına kilit vurulduğunu kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

"Sırf 'irtica ile mücadele ediyoruz' diye yapılmıştır bütün bunlar. Bu, postmodern bir darbeydi. Halkın seçtiği hükümete rağmen, iş başında bulunan koalisyon hükümetine rağmen birtakım vesayet rejimi taraftarlarının Türkiye'ye giydirmek istediği deli gömleği idi. İşte AK Parti 13 yıllık görev süreci içerisinde bu deli gömleğini bu ülkenin sırtından çıkarttığı için halkımız AK Parti'nin arkasında kaya gibi durmaktadır."

- "O dayatmaların hiçbiri yürürlükte değildir artık"

Şahin, 28 Şubat sürecinde siyasi partilerin kapatıldığını, o dönemde kendisinin de milletvekili olduğu Refah Parti'sinin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldığını anımsatarak, "Neden biliyor musunuz? Bir tek nedenle kapatıldı. O partinin başta genel başkanı olmak üzere, kimi yöneticileri 'kız çocukları istedikleri kıyafetle okuyabilmeliler' dedikleri için kapatıldı" diye konuştu.

Söz konusu dönemde İstanbul'dan milletvekili seçilen Merve Kavakçı'ya başörtülü olduğu gerekçesiyle Meclis'te yemin ettirilmediğini, hatta milletvekilliğinin düşürüldüğünü ve vatandaşlıktan çıkarıldığını ifade eden Şahin, "Şimdi çok şükür parlamentomuzda 6 tesettürlü bayan milletvekilimiz görev yapıyor, ne cumhuriyete bir şey oluyor ne de laikliğe bir şey oluyor" dedi.

- Yargıtay cumhuriyet başsavcıları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, 28 Şubat döneminde Türkiye'deki en tanınmış isimlerin Yargıtay cumhuriyet başsavcıları olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, şimdi CHP'den milletvekilliği adaylığı için başvurmuş, hayırlı olsun. Sabih Kanadoğlu. Bunlar dönemin Yargıtay cumhuriyet başsavcılarıydı. İşleri güçleri siyasetçiler, siyasi partiler hakkında kapatma davası açmak ve siyaset dışında bırakmaktı. Şimdi buradan soruyorum, bugün Yargıtay cumhuriyet başsavcısının ismini hatırlayan var mı? İşte, Türkiye normalleşti. Eğer bir ülkede Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın ismini vatandaşlar bilmiyorsa, hatırlamıyorsa o ülke normalleşmiştir, siyaset zemini güçlü temeller üzerinde demektir. Bir gün 'Bu ülkede Genelkurmay Başkanı kim' diye sorduğumuzda inanıyorum ki Genelkurmay Başkanı'nın ismi de hatırlanmayacak. İşte o zaman Türkiye'yi halkın seçtiği yöneticiler yönetiyor ve 'bu ülkede her şeye siyaset hakimdir' düşüncesi yerleşmiş olacaktır. Eğer bugün 28 Şubat'ın izleri silinmişse, bu deli gömleği üzerimizden çıkarılmışsa bunda en büyük pay aziz milletimizindir."

- 116 aday adayı yarıştı

Antalya'dan 116 kişi 25. dönem milletvekilliği için aday adayı olarak yarışırken, salona kurulan 20 sandıkta, 2 bin 560 teşkilat mensubu oy kullandı.

Oy kullananlar 116 isim arasından 14 isim belirlerken, oy kullananların kime oy verdikleri görülmesin diye salondaki oturma koltuklarının ilk sıraları boşaltıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, oy zarflarını akşam Ankara'ya götüreceklerini ve oyların Genel Merkez'de sayılacağını söyledi.

Temayül yoklamasının yapıldığı salonun önünde aday adayları stantlar oluşturdu. Oy kullanmaya gelenlere, aday adaylarının stantlarında ve yörük çadırlarında simit, ayran, döner, çay ikramında bulunuldu. Bazı aday adayları da gelenlere çiçek verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber