Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mayıs 2016 - 17:23 Yorum: 0

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven Engelliler Haftası’nı Kutladı

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nı kutladı.

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven Engelliler Haftası’nı Kutladı

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nı kutladı.

AK Parti hükümeti olarak, engelli vatandaşlara engelsiz bir hayat sunmak için çok önemli projelere imza attıklarını kaydeden Seven, "Engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık getirdik. Türkiye'deki engellilerin sosyal ve kamusal alanlardan yararlanmasını ciddi anlamda genişlettik. AK Parti olarak İktidara geldiğimiz günden beri insan odaklı siyaseti kendimize şiar edindik. Bu anlamda engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir dünya sunmak adına reform niteliğinde çalışmalara imza attık. Demokratik bir toplumun en önemli göstergesi o toplumu oluşturan tüm bireylerin eşit haklara sahip olması ve bu haklardan etkin bir biçimde yararlanmasıdır. Bu bağlamda hükümet olarak biz de engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık uygulayarak onları toplumun her alanında görünür kılacak adımlar attık. Büyük bir duyarlılık ve sorumluluk örneği ile engelli vatandaşlarımızın, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama adaptasyonunun sağlanması amacıyla canla başla çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz" dedi.

AK Parti hükümetlerinin, engellilerin kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak üzere maaş ve sosyal haklarda önemli iyileştirmeler sağladığını kaydeden Seven, şunları söyledi:

"Sosyal güvencesi olsun ya da olmasın ağır engellilerin bakım ücreti alabilmesi sağlandı. İlk kez iktidarımız döneminde 18 yaşın altındaki engelli çocuklar maaşa bağlandı. Görme engelli vatandaşlarımıza reçeteyle beyaz baston alma imkânı verildi. Engelli işçi çalıştırılması zorunluluğunu düzenleyen yasada değişiklik yapılarak, engelli çalıştırma zorunluluğu getirildi. Bugün tarihi bir rekor ile devletin pek çok kademesinde istihdam edilen engelli kardeşlerimizin sayısı 50 bine yaklaştı. Artık her bir engelli kardeşimizin standart bir hayat kalitesi var. Bu münasebetle bütün engelli vatandaşlarımızı canı gönülden selamlıyor, engelliler haftasını kutluyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber