Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 25 Ocak 2015 - 15:53 Yorum: 0

AK Parti Diyarbakır 5. Olağan İl Kongresi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:

AK Parti Diyarbakır 5. Olağan İl Kongresi

DİYARBAKIR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bölgeye barışı, huzuru tekrar getirecek bir projeyi hayata geçirmeye çalıştıklarını belirterek, "Barışı istemeyenler, sabote edenler var, atılan demokratikleşme ve sivilleşme adımlarını görmezden gelip kışkırtmalarla, saldırılarla masum insanları katletmek suretiyle bunu engellemeye çalışanlar var ama Diyarbakır'ın ruhunda, mayasında, tarihinde geçmişinde barış var, kardeşlik var" dedi.

Eker, Seyrantepe Spor Salonu'ndaki AK Parti Diyarbakır 5. Olağan İl Kongresindeki konuşmasına İhsan Biçici'nin Diyarbakır'ı anlatan "Desem ki" şiirinden bir bölümü okuyarak başladı.

Kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunan Eker, kongreye katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, "Diyarbakır daha önce sizi misafir etti, sizi kardeş bildi, sizi önünü açacak bir başbakan olarak, bir lider olarak Türkiye'nin en acılı problemini, kanlı meselesini çözecek bir siyasi lider olarak bağrına basıyor" diye konuştu.

Kenti Şam'ın Musul'un, Halep'in, Edirne'nin, İstanbul'un kardeşi olarak nitelendiren Eker, şehrin 30 yıldır güzellikleriyle, tarihi zenginlikleriyle, şiirleri, şairleriyle, mimarisiyle değil gözyaşıyla, kanla, ıstırapla anıldığını anlattı.

Bunun önüne geçilmesi için bir medeniyet tasavvuru gerektiğini, bunu AK Parti'nin kurucu genel başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2005 yılında Diyarbakır'da tarif edildiğini ifade eden Eker, "O günden beri biz AK Parti olarak bu bölgeye tekrar barışı, huzuru getirecek bir projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Barışı istemeyenler, sabote edenler var, atılan demokratikleşme ve sivilleşme adımlarını görmezden gelip kışkırtmalarla, saldırılarla masum insanları katletmek suretiyle bunu engellemeye çalışanlar var ama Diyarbakır'ın ruhunda, mayasında, tarihinde geçmişinde barış var, kardeşlik var" diye konuştu

Şehirde Ermenilerin, Süryanilerin, Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Keldanilerin, Yahudilerin 1400 senedir barış içinde yaşadığını vurgulayan Eker, şunları kaydetti:

"Ne zaman ki biz barışın şifrelerini unuttuk, kodlarını kaybettik, bu çoğulculuğu çeşitliliği, zenginliği yok sayıp insanları tek tip, tek dil, tek ırk haline getirmeye kalkıştık o zaman barışımız da huzurumuz da gitti. Biz bu anlayışa karşı durduk. Türkiye'nin diğer bölgelerinde nasıl bir birlik, beraberlik ve medeniyet tasavvuru ortaya koyduysak, Diyarbakır'da da bölgemizde de Kürt vatandaşlarımız için de geçerli olan bu medeniyet tasavvurunu hayata geçirmenin çabası içerisindeyiz. Kutlu çabanız, liderliğinizdeki 62. Hükümet bütün aleyhteki kışkırtmalara, saldırılara, çabalara rağmen bugün barışı tesis etmenin mücadelesini veriyor. Diyarbakır halkı barış ve huzur istiyor. Diyarbakır halkı yüzlerini maskeyle örtüp sokakları taciz eden insanlara karşı hangi cevabı vermesi gerektiğini biliyor." 

AK Parti hükümetleri döneminde kente yapılan yatırımlara ilişkin de bilgi veren Eker, "İnsanların evinde ne kadar eşya olursa olsun eğer içinde huzur yoksa, eğer endişe, korku varsa, eğer anne, kız kardeş ağlıyorsa, eğer babanın yüreği yangın yerine dönmüşse bu yatırımların da etkisi sınırlı olur. O nedenle biz bütün bu çabamızı barışı, huzuru tesis etme yönünde yoğunlaştırıyoruz, yoğunlaştıracağız" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber