Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 22 Ocak 2018 - 14:53 Yorum: 0

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında görev değişikliği

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığına atanan Süleyman Serdar Budak, düzenlenen törenin ardından İl Başkanı Muhammed Dara Akar'dan görevi devraldı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında görev değişikliği

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığına atanan Süleyman Serdar Budak, düzenlenen törenin ardından İl Başkanı Muhammed Dara Akar'dan görevi devraldı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na getirilen Süleyman Serdar Burak, il binasında düzenlenen devir teslim töreninin ardından İl Başkanı Muhammed Dara Akar'dan görevi devraldı. Törene AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, MKYK üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz, Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, Hukukçu ve Siyasetçi Aydın Altaç ile partililer katıldı. Görevi Budak'a devreden Muhammed Dara Akar, AK Parti'nin gayreti olan insanlarını temsiliyetini önemseyen bir siyasi parti olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız sancağı kardeşimize devretti. Bu ailemizi mutlu etti. Değerli başkanımızın mücadele vermesi gereken meseleler var. Bu sorunların çözümü konusunda Süleyman Serdar Budak kardeşimizi yalnız bırakmayacağız. Sonuna kadar onun yanında olacağız. Sorunlarla mücadele bir adama yüklenemez. Kadro işidir. Tüm camianın ortak işidir. Önümüzde çok önemli bir süreç var. AK Parti 2019'a hızlı bir şekilde hazırlanıyor. AK Parti Diyarbakır'da çok iddialı. Birilerinin oluşturduğu yıkım, yakım 1,5 sene geçmeden devletimiz, AK Parti hükümeti Diyarbakır'ı bir şantiye alanı haline getirdi. Bütün bölgede artık silah sesleri değil iş makinalarının sesi duyuluyor. 2019'a birlik ve beraberlik ruhu içerisinde gireceğiz" dedi.

"Makam ve mevkiler gelip geçidir"

Akar'ın yerine AK Parti Diyarbakır İl Başkanı olarak atanan Süleyman Serdar Budak, makamların gelip geçici olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin mimarı Cumhurbaşkanımız bu süreçte bu görevi bizim omuzlarımıza yükledi. İnşallah bütün arkadaşlarımızla beraber bu yükü omuzlanır ve daha yükseklere kaldırırız. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Üzgün kimse yok. Görevi devralan da devreden de memnun, mutlu ve huzurlu. Çünkü önemli bir davanın yüküdür bu. Makam ve mevkiler gelip geçicidir. Bizimki de bir gün geçecek ama önemli olan bu AK davada layıkıyla bir nefer olabilmek ve bütün arkadaşlarımızın gözünden de bunu okuyoruz. Değerli il başkanıma yapmış olduğu hizmetlerden ötürü çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hukukçu ve Siyasetçi Aydın Altaç da görev devir tesliminin AK Parti olarak en heyecanlı ve mutlu oldukları günler olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugün burada hepimiz şahitlik yaptık ve AK Parti'nin bir siyasi partinin ötesinde bir dava, bir hareket olduğunu ispatlamış olduk. Bu ortamı sağlayan il başkanımıza ve görevi devralan il başkanımıza teşekkür ediyorum. 2019 hepimiz için çok önemli, Türkiye için çok önemli. Afrin gibi meselenin olduğu günler çok daha önemli. Birlik ve beraberlik ülkemizi de, partimizi de, milletimizi de ihya edecektir."

Törenin ardından Muhammed Dara Akar'a il başkanı olarak yaptığı hizmetlerden dolayı plaket takdim edildi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında görev değişikliği

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında görev değişikliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber