Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Aralık 2014 - 20:43 Yorum: 0

AK Parti'ye kadar Kürtlerin var olma sorunu vardı!

"Kürt sorunu AK Parti sonrasında varlık sorunundan eşitlik sorununa evrilmiştir. AK Parti'ye kadar Kürtlerin var olma sorunu vardı" dedi

AK Parti'ye kadar Kürtlerin var olma sorunu vardı!

MALATYA - AK Parti eski Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt , "Kürt sorunu AK Parti sonrasında varlık sorunundan eşitlik sorununa evrilmiştir. AK Parti'ye kadar Kürtlerin var olma sorunu vardı" dedi.

Kurt, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) kültür kuşağı programları kapsamında "Kürt meselesi ve çözümün zorlu yolları" konulu toplantıda vatandaşlarla bir araya geldi.

BİLSAM konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kurt, Kürt meselesine ilk defa çözmek amaçlı yaklaşıldığını daha önceleri ise Kürt sorununun toplumda vesayetin devam etmesi adına kullanıldığını söyledi.

Kürt sorunu üzerinden çözüm sürecinden bahsedildiğini belirten Kurt, "Çözüm süreci dediğimiz şey Türkiye'nin normalleşme sürecinin bir parçasıdır. Son aşamada daha öncesinden aslında AK Parti'nin kuruluşuyla sorunları çözme, yönetmek ve çözmek anlayışıyla birlikte ülkenin normalleşme süreci içerisinde önüne koyduğu sorunlardan bir tanesi, en önemlisi, en can alıcı olanı, bedeli hem maddi hem manevi anlamda en ağır olanıydı. Bu süreç aslında 2002'de AK Parti'nin milletin devletini oluşturma çabası içerisinde ele alınan bir süreç. O günlerden başlıyor" diye konuştu.

Kurt, AK Parti döneminde Kürt meselesinin çözümü noktasında çok ilerleme kaydedildiğini belirterek, "Kürt sorunu AK Parti sonrasında varlık sorunundan eşitlik sorununa evrilmiştir. AK Parti'ye kadar Kürtlerin bir var olma sorunu vardı" dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber