Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 31 Ekim 2014 - 16:38 Yorum: 0

AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca, hastane inşaatını inceledi

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, yapımı devam eden 600 yataklı Yunus Emre Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.İnşaat alanında yetkililerden bilgi...

AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca, hastane inşaatını inceledi

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, yapımı devam eden 600 yataklı Yunus Emre Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

İnşaat alanında yetkililerden bilgi alan Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetlerinin sağlık alanına önem verdiğini ve sağlığa ticari bir faaliyet olarak bakmadığını söyledi.

Koca, 600 yataklı Yunus Emre Devlet Hastanesi'nin tamamlanmasının ardından Eskişehir'in modern bir hastaneye kavuşacağını anlatarak, şöyle konuştu:

"Çok büyük bir yatırımdan bahsediyoruz. Mevcut hastanenin yaklaşık 3 katı büyüklüğünde bir kapalı alana sahip. Hatta Eskişehir'deki 3 hastanenin toplam kapalı alanından daha fazla bir alana sahip olacak. Bu hastane sadece ilimize değil, aynı zamanda bölgemize hizmet edecek. Eskişehir'in en önemli devlet hastanesi olacak. Hastanede 400 yataklı genel, 200 yataklı kadın doğum ve çocuk hastalıkları bölümü olacak. 8 kat ve 6 bloktan oluşacak. Modern odalara sahip olacak. Yaklaşık bin günde tamamlanacak ve 2016 yılının sonunda hizmete girecek. Eskişehir bu hastaneyle sağlık alanında marka şehir haline gelecek. Kampüs hastaneyle ilgili de ihale sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Bu iki hastaneyle Eskişehir'in 50 yıllık sağlık sistemindeki sorunları çözülecek."

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Seyhan Fidan ise Eskişehir'deki sağlık hizmetleri Türkiye'nin birçok ilinden daha ileri durumda olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde 10 bin kişiye düşen yatak sayısı ortalaması 25 hedeflenirken ilimizde 10 bin kişiye 45 yatak düşüyor. Eskişehir'in hastaneleri kent dışından ve hatta yurtdışından gelen hastalarca da tercih ediliyor. Yeni bir yatırım hamlesiyle Eskişehir'de yeni hastane yatırım planları oluşturuldu. Şu anda bu hastanemizin inşaatı hızla yükseliyor. Mevcut hastanemiz 618 yataklı 40 bin metrekare kapalı alanlı. İnşaatı yapılan bu hastanemiz ise 600 yataklı ancak 100 bin metrekare kapalı alanlı. Artık odalarımız tek kişilik ya da en fazla iki kişilik olacak. Odalar 40 metrekare büyüklüğünde olacak. Yaklaşık 2 yıl sonra vatandaşın hizmetine girecek."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber