Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 22 Eylül 2014 - 18:05 Yorum: 0

AK Parti gençler için harekete geçiyor

AK Parti, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilecek gençlere yönelik ortak çalışma kapsamında Yerel Yönetimlerde Gençlik ve Eğitim Destek Politikaları Çalıştayı düzenlenecek.

AK Parti gençler için harekete geçiyor

AK Parti Genel Merkezi'nden tahsil edilen bilgiye göre, parti umumi merkez binasında, 24 Eylül'de, Yerel Yönetimlerde Gençlik ve Eğitim Destek Politikaları Çalıştayı düzenlenecek.

Çalıştayda, AK Partili Belediyeler tarafından, 'Bilgi Evleri', 'Eğitim Destek Merkezleri', 'Gençlik Merkezi', 'Kültür Merkezleri'  gibi isimlerle bilhassa ilk ve ortaöğretim döneminde olan öğrencilere yönelik yürütülen hizmetler değerlendirilecek.

Başta ekonomik hali iyi olmayan ailelerin çocuklarını sokaktan, yararsız alışkanlıklardan, kafelerden kurtararak eğlenebilecekleri, öğrenebilecekleri sosyal ve kültürel becerilerini geliştirebilecekleri ortamların oluşturulmasına yönelik çalışmalar da ele alınacak.

Çalıştayda, bununla birlikte çocuk ve gençlerin kendi moral değerleri çerçevesinde yetişmelerini sağlamak için konferanslar, seminerler, yarışmalar, kulüp çalışmaları, geziler, müzik, sinema kursları bu şeklinde etkinlikler de düzenlenmesi planlanırken, bugüne kadar yürütülen bu hizmetlerin daha yaygın, etken ve üretken olabilmesi için neler yapılması gerektiği konusu, öncelikli misyon kitlesinin kimler olacağı, eğitim, içerik ve yöntemin nasıl oluşturulması yönündeki sorular gündeme gelecek.

Medeniyet değerlerine müsait bir bina öngörülüyor

Söz konusu çalışmalarda, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve öteki halk kuruluş ve kuruluşlarıyla nasıl bir iş birliği ve eşgüdüm oluşturulabileceği anlamında değerlendirmelerin yapılacağı çalıştayda, katılımcı şekilde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, belediye başkanları, sivil cemiyet kuruluşları temsilcileri ve muhtelif üniversitelerden akademisyenler katılacak.

Yaklaşık 30-40 benlik bir katılımcı grup ile gerçekleştirilmesi öngörülen çalıştay, Prof. Dr. Erol Göka yönetiminde 'sohbet-çalıştay' şeklinde yapılacak.

Çalıştayın ardından kısa bir netice raporunun da oluşturulması planlanıyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber