Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 02 Temmuz 2016 - 10:38 Yorum: 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Diyarbakır’da

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık ve Mustafa Ataş, partilerinin Diyarbakır il başkanlığı tarafından verilen...

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Diyarbakır’da

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık ve Mustafa Ataş, partilerinin Diyarbakır il başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğine katıldı.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Diyarbakır'a gelen Çalık ve Ataş, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda verilen iftar etkinliğine katıldı. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çalık ve Ataş'ın şanı sıra, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, eski milletvekili Oya Eronat, parti yöneticileri, partililer ve davetliler katıldı.

Okunan ezanın ardından açılan iftardan sonra bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Diyarbakır'ı terörle yan yana getirmeye çalışanların başarısız olduğunu kaydederek Diyarbakır'da kardeşliğin baki olacağını söyledi. Çalık, "Sonuna kadar Türk'ün Kürt'e, Kürt'ün de Türk'e üstünlüğü olmadan nasıl Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş yıllarında birlikte verildiyse mücadele, nasıl Türkiye Cumhuriyeti kurulurken bu mücadele birlikte verildiyse bugün de Diyarbakır'da ve tüm Türkiye'de Türk'ü ile Kürt'ü ile bütün unsurları ile 78 milyon bir ve beraber bu mücadelenin içerisinde olacaktır. 2 gün evvel İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda IŞİD'in yaptığı saldırıyı şiddetle kınarken tüm terör örgütlerine IŞİD başta olmak üzere PKK PYD bütün terör örgütlerine hepsine buradan diyorum ki Diyarbakır ve Türkiye kardeşliğin parlayan yıldızıdır. Biz birlikte eşit kardeşleriz" dedi.

"Hepimiz bu ülke için canımızı ortaya koymaya hazırız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ise, Türkiye üzerinde bir takım hesap yapanların, Diyarbakır üzerinde bir takım hesaplar yapanların, kentin özelliğini tarumar etmeye çalıştıklarını, aralarındaki kardeşlik bağını sökmeye çalıştıklarını söyledi. Ataş, şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki Diyarbakırlı vatandaşlar o sağduyulu davranışları ile özellikle son birkaç içerisinde yapılan mücadeleler sonucunda yapılan bu kirli oyunları fark etti ve bu girişimlere artık izin vermiyor. Türkiye'nin önünü açmak için her mücadelede bedenimizi taşın altına koyduysak bilsinler ki kurucu genel başkanımızdan Başbakanımıza, il başkanlarımızdan ilçe başkanlarımıza mahalle başkanlarımıza, kadın kollarımıza gençlik kollarımıza kadar hepimiz bu ülke millet için başımızı ortaya koymaya canımızı ortaya koymaya hazırız."

Konuşmaların ardından Çalık ve Ataş'a tablo hediye edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber