Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 05 Mart 2015 - 17:18 Yorum: 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

"(CHP'nin kapatılacağı iddiaları) Kılıçdaroğlu, senaryolara alışık. Geçmiş dönemlerde kendisi de senaryolarla genel başkan olduğu için demek ki şimdi yeni senaryoları kendisi üretiyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "partilerinin kapatılması için çalışmaların olduğu" yönündeki sözlerine ilişkin, "Kılıçdaroğlu, senaryolara alışık. Geçmiş dönemlerde kendisi de senaryolarla genel başkan olduğu için demek ki şimdi yeni senaryoları kendisi üretiyor" dedi.

AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaret eden Çalık, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir televizyon programında "partilerinin kapatılması için çalışmaların olduğu" yönünde sözler sarf ettiğini hatırlatarak, bu konudaki görüşlerini sorması üzerine Çalık, "Şimdi Kılıçdaroğlu, senaryolara alışık. Geçmiş dönemlerde kendisi de senaryolarla genel başkan olduğu için demek ki şimdi yeni senaryoları kendisi üretiyor. Bizim böyle bir bilgimiz yok ama kendisi neye inanıyor, kime inanıyor, hangi bilgiye, hangi trollere, hangi internetteki, sosyal medyadaki insanlara inanıyor bilemiyoruz. Bizim böyle bir bilgimiz yok" diye konuştu.

AK Parti iktidarlarında ülkede çok önemli adımlar atıldığını, 2010 yılında "Türkiye demokratikleşsin ve partiler kapatılmasın" diye anayasa değişikliğine gittiklerini ancak CHP'nin "evet" oyu vermenin ötesinde milletvekillerinin Meclis'e girmesini engellediğini belirten Çalık, "O giriş engellendiği dönemde Deniz Baykal genel başkandı, Kemal Kılıçdaroğlu grup başkanvekiliydi. Milletvekilleri 2010'da parti kapatılması dahil olmak üzere referanduma giderken Meclis'te oy kullanmadılar. Milletvekillerinin oylarına pranga vurdular, milletin oyunu engellediler. Şimdi partinin kapanmasından dem vurarak milletin kendine olan, bir şekliyle mağdur edebiyatı yapmaya çalışıyor Kılıçdaroğlu ama bu mağduriyet edebiyatına karşı çıkmak için önce ülkenin menfaatine olan, yararına olan anayasa referandumuna 'evet' diyecektiniz" ifadelerini kullandı.

Çalık, parti kapatılmasına dün olduğu gibi bugün de parti olarak karşı olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Şunu söylemem gerekir ki CHP'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, her şeyden önce ana muhalefet partisi olmanın gereklerini yerine getirmeli. Ülke seçime gidiyor. Ana muhalefet partisi olarak iktidar olabilmenin mücadelesini vermeli ama doğdukları andan itibaren sadece tek partili dönemde iktidara gelmiş bir partinin 100 yıllık bir partinin lideri olarak 'iktidar olmazsasanız şayet istifa eder misiniz' cümlesine evet cevabını vermekten aciz. Dolayısıyla sadece kendini muhalefet olmaya adamış bir lider, kendine farklı senaryolar yazarak, çizerek, okuyarak yol bulmaya çalışabilir. Buna milletimiz inanmaz. Bunlara prim vermez. Geçmiş dönemlerde kendisi farklı senaryolarla genel başkan oldu ama 7 Haziran seçimlerinde kendi yazdığı, kendi oynadığı senaryoya milletin inanmayacağını herkes çok net bilir."

Öznur Çalık, Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan iki pilota Allah'tan rahmet dileyerek, "Ailelerine ve tüm ülkemize, milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yüreğimizi derinden yaralamıştır" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber