Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ekim 2016 - 12:43 Yorum: 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz’den ‘kavşak’ açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Tatvan Doğumevi Kavşağına neşter vurduklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz’den ‘kavşak’ açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Tatvan Doğumevi Kavşağına neşter vurduklarını söyledi.

Demiröz, her yıl ölümlü ve yaralanmalı kazaların olduğu Tatvan Doğumevi Kavşağı için proje ihalesi yapıldığını ve en kısa sürede yapım ihalesinin de yapılacağını ifade etti. Demiröz, "Son zamanlarda Tatvan Doğumevi Kavşağında büyük kazalar yaşandı. Bunlardan bazıları maalesef ölümlü oldu. Burasının şehirlerarası bir yol ve Tatvan'ın ana giriş noktası olması nedeniyle yoğun bir trafik akışı yaşanıyor. Ayrıca yolun rampa olması, özellikle kış aylarında çok fazla kazanın yaşanmasına sebebiyet veriyor. Bu sorunu çözmek ve yeni kazaların yaşanmaması için yaptığımız girişimler sonucu burada büyük bir kavşak yapılması kararını aldırdık. Adeta ölüm yoluna dönüşen kavşağa neşter vuruyoruz. Proje ihalesi yapılarak en kısa sürede de yapım ihalesine geçilecektir. Maliyeti 30 milyon olan bu önemli yatırımın Tatvan'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

2016 yılında Bitlis'te ulaştırma alanında yatırımların hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Demiröz, "2016 yılında 14 kilometre sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yolu tamamlıyoruz. Bunların içerisinde Tatvan-Ahlat-Adilcevaz, Mutki-Kavakbaşı, Ahlat-Ovakışla, Hizan-Akşar yolları, Hizan geçişi ve Sarıkonak yolları bulunuyor" diye konuştu.

8 Ağustos tünelindeki çalışmaların bittiğini ve trafiğe açıldığını belirten Demiröz, "Bu tünelimiz tamamlanarak halkımıza hizmet vermeye başladı. 2016 yılında yapılan bu çalışmaların maliyeti 77 milyon TL olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi "yol medeniyettir" düsturu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2002'de sadece 13 kilometre olarak devraldığımız bölünmüş yol miktarını yılsonu itibariyle 141 kilometreye çıkarmış olacağız. Bitlis'imize yatırımlarımız hız kesmeden devam etmektedir. Hemşehrilerimin destek ve dualarıyla Bitlis'e hizmet için geceyi gündüze katarak çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber