Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 02 Ağustos 2014 - 00:43 Yorum: 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem:

"Geçmişte Meclis çevresinde milletvekilleri korkutulur, genel başkanlar baskı altına alınırdı. Yani milletin istediği değil, beylerin istediği cumhurbaşkanı olurdu ama AK Parti ile birlikte biz buna 'son' dedik"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem:

SİVAS (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Geçmişte Meclis çevresinde milletvekilleri korkutulur, genel başkanlar baskı altına alınırdı. Yani milletin istediği değil, beylerin istediği cumhurbaşkanı olurdu ama AK Parti ile birlikte biz buna 'son' dedik" dedi.

Erdem, Sivas'ın Suşehri ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının genişletilmiş istişare toplantısına katıldı.

Suşehri Belediyesinin salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Erdem, yıllar önce başörtülü öğrencilerin üniversite kapılarından kovulduğunu belirterek, "Biz, bu konuları aştık. Artık öyle bir sorun yok. Meslek lisesi mezunları üniversitelere sokulmuyordu ve bunları da çağdaşlık adına yapıyorlardı. Bakın bunları artık konuşmuyoruz. Bunların hepsi geride kaldı. Artık bunlar sorun olmadığı gibi, başörtülü öğretmen sınıfında, başörtülü doktor hastanede görev yapıyor. Artık başörtülü milletvekili kardeşlerimiz, milletin temsilcisi olarak mecliste görev yapıyor" diye konuştu.

Erdem, 2007 yılındaki cumhurbaşkanı seçiminde çok ciddi krizlerin yaşandığını anımsatarak, "Krizin sebebi neydi? Eşi başörtülü cumhurbaşkanı istememeleriydi ama bizler 'millet ne diyor?' diyerek millete gittik. O zamanlar yüzde 34 olan oyumuz, yüzde 47'ye çıktı. Millet o zaman, 'başörtü istiyoruz' dedi. Cumhurbaşkanı seçimleri hep sıkıntılı olmuştur. Geçmişte Meclis çevresinde milletvekilleri korkutulur, genel başkanlar baskı altına alınırdı. Yani milletin istediği değil, beylerin istediği cumhurbaşkanı olurdu ama AK Parti ile birlikte biz buna 'son' dedik. Halkımıza gittik ve 'cumhurbaşkanımızı halk seçsin' dedik" ifadesini kullandı.

AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ise Suşehri'ne yakışır hizmetler yapacaklarını söyledi.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel de kaçak su kullanımı nedeniyle yaşanan sıkıntıya değindi.

 

- AK Parti'ye katılım

 

AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce ise AK Parti'ye yeni katılanlar için düzenlenen istişare toplantısının Suşehri’ne hayırlı olmasını diledi.

Partiye yeni katılanlar adına konuşan eski BBP İlçe Başkanlarından Nuh Genç, Türkiye’nin ve memleketin durumunu göz önüne alarak AK Parti'ye geçtiğini söyledi.

Genç, BBP'nin anayasa değişikliği için yapılan referandumda AK Parti'yi desteklediğini anımsatarak, "Referandumla Türkiye’nin önü açıldı. Cumhurbaşkanı seçiminde de Başbakanımızın desteklenmesini isterdim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti'ye katılanlara rozetleri, Ekrem Erdem, Ali Turan, Fazlı Yüksel ve Rüstem Yüce tarafından takıldı.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber