Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Temmuz 2014 - 23:08 Yorum: 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül:

"Masum insanları öldüren İsrail'in bu eli kanlı yöneticileri uluslararası mahkemede en kısa zamanda hesap verecektir, yargılanacaktır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül:

ÇANKIRI (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Masum insanları öldüren İsrail'in bu eli kanlı yöneticileri uluslararası mahkemede en kısa zamanda hesap verecektir, yargılanacaktır" dedi.

Gül, Çankırı'da Belediye tarafından Atatürk Bulvarı'nda verilen sokak iftarına katıldı ve vatandaşlarla sohbet etti. 

İftarın ardından yaptığı konuşmada, Türkiye, birlik beraberlik içerisinde iftar yaparken, Gazze'de çok acı hadiselerin yaşandığını ifade eden Gül, ''Terör devleti İsrail'in yaptığı soykırım neticesinde bine yakın Filistinli'nin şehit olduğunu" söyledi. Gül, şöyle konuştu:

''Bunların birçoğu da sivil vatandaş. Kadınlar, çocuklar orada gezen ya da öldü mü kaldı mı diye yakınlarını arayan masum insanlar. İşin diğer bir acı tarafı da dünyanın buna sessiz kalması. Dünyadaki halklar tepkisini koyuyor ama devlet başkanları, liderleri düzeyinde bakıldığında orada insanlık öldürülürken kimsenin ciddi anlamda sesi çıkmıyor. Bu da insanlığın bir başka boyutuyla öldürüldüğünü ortaya koyuyor. Masum insanları öldüren İsrail'in bu eli kanlı yöneticileri, uluslararası mahkemede en kısa zamanda hesap verecektir, yargılanacaktır. Zulüm yapan hiçbir gücün yaptığı zulüm yanına kar kalmamıştır, hesabını vermiştir. İsrail'de en kısa zamanda uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır."

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Gül, 10 Ağustos'ta ilk kez halkın kendi oyuyla cumhurbaşkanını seçeceğini dile getirdi.

Bu seçimde milletin ferasetiyle Başbakanın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olarak seçileceğine inandığını aktaran Gül, ''Bu sayede gerek bölgemizde gerekse dünyada yaşanacak hadiselerde Türkiye'nin sesinin daha da yüksek çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber