Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
Sami Er
Güncel 20 Ekim 2014 - 14:43 Yorum: 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül:

"Ülkemiz, bütün unsurlarıyla çözüm sürecini kararlılıkla yürütecek ve hiçbir provokasyona heba etmeyecektir. Bu coğrafyalarda bin yıllık kardeşliğimizi hiçbir provokasyon, karanlık el bozamayacak, kardeşliği sona erdiremeyecektir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül:

VAN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, "Ülkemiz, bütün unsurlarıyla çözüm sürecini kararlılıkla yürütecek ve hiçbir provokasyona heba etmeyecektir. Bu coğrafyalarda bin yıllık kardeşliğimizi hiçbir provokasyon, karanlık el bozamayacak, kardeşliği sona erdiremeyecektir" dedi.

Van Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı'na katılmak üzere kente gelen Gül, AK Parti Van İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda partililerle bir araya geldi.

Geçtiğimiz hafta bütün ülkeyi üzüntüye boğan olayların yaşandığını, 6 Ekim'de bir vandalizm örneğini, şiddet olaylarını hep birlikte gördüklerini ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Partimizin binaları yakılmaya, esnaflarımızın iş yerleri yağma edilmeye çalışıldı. Kurban eti dağıtmak için sokağa çıkan bir kardeşimiz katledildi. Bütün bu olaylar eski Türkiye'yi getirmek isteyenlerin yapmaya çalıştıkları provokasyondur. Sokak üzerinden yaşanan şiddet gösterilerini, bütün milletimizin ve başta Kürt halkının üzüntüye uğradığı olayları yaşadık. Hükümetimiz bütün bu yaraları maddi ve manevi olarak saracaktır."

Gül, Kobani üzerinden insanları sokağa davet ederek bu olayların yaşanmasına neden olanların bundan sonraki adımlarını sorumluluk çerçevesinde atmasını, Kürt halkına kast eden olayların bir daha yaşanmaması için provokasyon ve sokak çağrılarını tekrar etmemelerini dileyerek, şöyle devam etti:

"Bingöl'de iki emniyet mensubu kardeşimiz şehit oldu. Bu coğrafyalarda bin yıllık kardeşliğimizi hiçbir provokasyon, karanlık el bozamayacak, kardeşliği sona erdiremeyecektir. Burada hep birlikte Türkiye'de 90'lı yılları yaşadık. O zaman faili meçhuller, jitemler, endişe ve korku vadı. AK Parti gelir gelmez OHAL'i kaldırdı. Türkiye'yi artık Diyarbakır Cezaevi koşullarına değil aydınlık geleceğe taşımak için bütün adımlar atıldı. Artık Türkiye'de şunu herkesin bilmesi lazım. Türkiye artık 90'lı yılların Türkiye'si değil ve kimse asla götüremeyecek. Buna HDP'de dahildir. Maalesef HDP vatandaşları sokağa çağırarak kendi halkına 90'lı yılları tekrar yaşatmıştır."

Yaşanan bütün olayların çözüm süreci gibi yerli bir projenin baltalanmasına ve başarısız olmasına yönelik adımlar olduğunu vurgulayan Gül, şunları ifade etti:

"Ülkemiz, milletimiz başta olmak üzere bütün unsurlarıyla çözüm sürecini kararlılıkla yürütecek ve hiçbir provokasyona heba etmeyecektir. Çözüm süreci, bir devlet projesi olarak AK Parti'nin baştan beri kararlılıkla yürüttüğü yerli bir projedir. Çözüm sürecinden kim rahatsız oluyorsa, bunların Kürt'ün, Türk'ün rahatlığını istemediğini görürsünüz. Çözüm süreciyle kamu düzeni birbiriyle kararlılıkla yürütülecek iki unsurdur. Son süreçler, Kobani, Suriye ve Irak'taki gelişmeler ve 6 Ekim'deki olaylar değerlendirildiğinde aslında CHP'nin bir Türk HDP'si, HDP'nin de bir Kürt CHP'si endeksine ulaştığını hep birlikte görüyoruz. 100 yıllık sorunları AK Parti çözüyor ve bu devam edecek. Türkiye'de yüzyıldır ötekileştirilen kesimler vardı ama AK Parti her iki kesimi de özgürleştiren adımlar attı. Ortak tarihle ortak coğrafyayı paylaşan herkese vatandaş hukukuyla bakıyoruz. Kürtler üzerinde 100 yıldır yapılan asimilasyon politikalarına son verildi."

Bölge halkının Kuran'a ve peygamberine bağlı olduğunu ancak son dönemlerde Bediüzzaman Said Nursi Külliyesi ve bazı Kur'an kurslarının yakıldığına tanıklık ettiklerini ifade eden Gül, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın da yangınlara gerekli müdahaleleri yapmayarak görevini ihmal ettiğini kaydetti.

"Bir insanın evi yanarken 'bu ev bendendir bu benden değildir. Benden olmayanın evini söndürmeyeyim' anlayışı hangi kitapta vardır" diyen Gül, bölge belediye başkanlarının katılımıyla Ankara'da bir toplantı yaptıklarını, maddi ve manevi olarak vatandaşların ve esnafların yanında olacaklarını söyledi.

Van'daki Tuşba ve Gevaş Belediyelerinin AK Partili olduğunu anımsatan Gül, Konya ile Van'ı sürekli bir kardeşlik hukuku içerisinde yer aldığını vurgulayarak, Karatay Belediyesi'nin Gevaş Belediyesi, Selçuklu Belediyesi'nin de Tuşba Belediyesi ile kardeş olduğunu, maddi manevi tüm imkanlarıyla bu belediyeleri destekleyeceklerini bildirdi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber