Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Temmuz 2014 - 18:48 Yorum: 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, Bilecik'te:

"(Cumhurbaşkanı seçimi)Tarihi bir seçim yaşayacağız. İlk defa bu coğrafyada bin yıllık bir coğrafyada yaşayan bizler, kendi devlet başkanımızı kendimiz seçeceğiz. 2023 hedefleriyle Türkiye ekonomik ve siyasi eksik kalan yönlerini daha da sağlamlaştıracak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, Bilecik'te:

BİLECİK (AA) - AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Tarihi bir seçim yaşayacağız. İlk defa bu coğrafyada bin yıllık bir coğrafyada yaşayan bizler, kendi devlet başkanımızı kendimiz seçeceğiz. 2023 hedefleriyle Türkiye ekonomik ve siyasi eksik kalan yönlerini daha da sağlamlaştıracak" dedi. 

Gül, AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'la, partisinin Bozüyük ilçe başkanlığını ve belediyeyi ziyaret etti.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'yı ziyaretinde yaptığı açıklamada Gül, 12 yıldır merkezi hükümetin başarılarına değinerek, şöyle konuştu:

"Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlığı hizmetlerinin çıtasını yükseltti ve nasıl belediye başkanlığı yapılır bunu gerçekten bir laboratuvar gibi gösterdi. Eğer Bozüyük'te demokrasi varsa, Bilecik'te demokratik katılım varsa, Türkiye'de demokratik katılımlar vardır. Biz yukarıdan aşağı değil, aşağıdan yukarıya, yerelden bir demokratik taleplerin gelmesi ve merkezin de bu talepleri dikkate alması yönünde bir reformcu partiyiz. Bu hususta da, bu ülkelerimizi milletimiz benimsedi ve hamdolsun bütün tuzaklara ve darbe teşebbüslerine karşı milletimizin büyük bir teveccühü ile yüzde 45,5 gibi bir yerel seçimlerde çok yüksek bir oya tekabül eden tarihi bir seçim zaferiyle milletimiz destek verdi." 

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ise çalışmalar hakkında bilgi vererek, Gül'e seramik tabak hediye etti.

-"Tarihi bir seçim yaşayacağız"

Daha sonra Gül, beraberindekilerle Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Türkiye'nin ekonomik güçlülüğü ve istikrarının, Bozüyük'e yatırımcıyı çektiğini vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Ekonomik ve siyasi istikrar, bir ülkenin çağ atlamasını sağlayacak etkenler. Eğer bir yerde siyasi istikrarsızlık varsa, ekonomik istikrarsızlığı tetikliyor. Demokrasi açığı varsa, ekonomi açığını tetikliyor. Bu ikisi birbiriyle özdeş. Türkiye'de 12 yıllık iktidarımız döneminde hem ekonomi hem de siyasi istikrarın kalıcı olması, kurumsallaşması yönünde milletimizin de desteğiyle bu husus daima gözetildi. Dünya kriz ile boğuşurken 2008 ve sonrasında, Türkiye bu reform dinamiğini diri tuttuğu için bu sıkıntıları Başbakanımızın ifadesiyle 'teğet' geçip atlattı. Bundan sonraki süreç tabi her iki konudaki istikrarın daha da kurumsallaşması ve hedeflerimizin 2023 hedefleriyle dünyanın sayılı 10 büyük ekonomisine dahil olmuş bir ülke olmak, hedefimiz bu. Bu hedefi gerçekleştirmek için de, Cumhurbaşkanlığı seçimi çok önemli. Tarihi bir seçim yaşayacağız. İlk defa bu coğrafyada bin yıllık bir coğrafyada yaşayan bizler, kendi devlet başkanımızı kendimiz seçeceğiz. 2023 hedefleriyle Türkiye ekonomik ve siyasi eksik kalan yönlerini daha da sağlamlaştıracak."

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, Gül'e ziyareti anısına plaket verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber