Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 25 Kasım 2014 - 13:13 Yorum: 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, Şanlıurfa'da

"Milletin birlik ve beraberliğini muhafaza etmesi dünyadaki bütün mazlumlar için bir emniyet sigortasıdır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, Şanlıurfa'da

ŞANLIURFA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Milletin birlik ve beraberliğini muhafaza etmesi dünyadaki bütün mazlumlar için bir emniyet sigortasıdır" dedi.

Gül, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Şanlıurfa'ya yapacağı ziyaretle ilgili bilgi verdi. 

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın, genel seçimlere kadar Ankara dışında farklı kentlerde planlandığını aktaran Gül, ilk programın ise yarın Şanlıurfa'da düzenleneceğini hatırlattı.

Suriye'deki iç savaşa değinen Gül, şunları kaydetti:

"Şu an Şanlıurfa'da yaklaşık 500 bin Suriyeli bulunmaktadır. Dünya, Suriye'de yaşanan olaylara kayıtsız kalırken Türkiye üzerine düşeni fazlasıyla yapmaktadır. Bugün Şanlıurfa'nın her yerinde Suriyeli misafirimiz baş tacı edilmektedir. Suruç'ta, Akçakale'de, Harran'da, Viranşehir'de bütün Urfalı kardeşlerimiz evlerinde, sofralarında gönüllerini açmışlardır. Devletimizin tüm kuruluşları, yerel yönetim ve belediyelerimiz de ellerinden gelen gayreti esirgemeden sığınmacılara yardımcı olmaya devam ediyor."

Gül, kış gelmeden bölgedeki tüm belediyelerin Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarını gidermek için ortak hareket ettiğini dile getirdi.

- Çözüm süreci

Ortaya koydukları çözüm sürecinin birlik ve beraberliği pekiştirdiğini anlatan Gül, "Milletin birlik ve beraberliğini muhafaza etmesi dünyadaki bütün mazlumlar için bir emniyet sigortasıdır. O yüzden AK Parti iktidarı olarak süreci kim sabote etmeye çalışırsa çalışsın buna asla müsaade etmeden ve taviz vermeden süreçteki kararlılığımızı sürdüreceğiz. Çünkü Türkiye'nin birlik ve beraberliği bütün dünya için bir ihtiyaçtır" diye konuştu.

AK Parti'nin başarısının "tüm ülkeyi kucaklayan bir hareket" olmasından kaynaklandığını savunan Gül, aynı sonucu gelecek seçimlerde de sürdürmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber