Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 23 Kasım 2014 - 15:03 Yorum: 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop:

"(Kılıçdaroğlu'nun MİT'e yönelik iddiaları) CHP ile ilgili istihbarata da gerek yok. Zaten medyada, kamuoyunda cereyan ediyor parti içerisindekiler. Bu bakımdan MİT'e karşı yapılmış itham çok haksız bir itham, bir hedef saptırma. Kendi karışıklıklarını ka

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop:

YALOVA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MİT'e yönelik iddialarıyla ilgili, "CHP ile ilgili istihbarata da gerek yok. Zaten medyada, kamuoyunda cereyan ediyor parti içerisindekiler. Bu bakımdan MİT'e karşı yapılmış itham çok haksız bir itham, bir hedef saptırma. Kendi karşılıklarını kamuoyunda mazur göstermeye yönelik ithamdır. Başta MİT'e değil her şeyden önce kendi arkadaşlarına hakarettir" dedi.

Şentop, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinin ardından Merkez İlçe Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, AK Parti olarak kongre sürecine girdiklerini hatırlattı. Şubat ayı ortasında tüm kongreleri il kongreleri dahil tamamlayacaklarını ifade eden Şentop, şöyle konuştu: 

"Seçimden sonra da büyük kongremizi yapacağız. Burada tabii siyasi partinin kongre yapması gayet normal bir hadisedir ama farklı olan bir durum var. Haziran başında Türkiye bir genel milletvekili seçimine girecek. Biz ise şubat ayı ortasında kongrelerimizi tamamlayacağız. Yani Türkiye'nin çok önemli bir genel seçim sürecine giderken bir siyasi partinin kongrelerini yapması, mahallelerden, beldelerden başlayarak illerin hepsini tamamlayacak şekilde kongre yapması esasen Türkiye'de çok görülmüş bir hadise değildir. Bunun sebebi AK Parti'nin kurumsallaşmış olması ve parti olarak bir özgüvene sahip olmasıdır. Bakın diğer siyasi partilerin de kongreleri geldi ama buna cesaret edip girmiyorlar." 

- Çözüm süreci

Geçen gün Mardin'e gittiğini, birtakım ziyaretler gerçekleştirdiğini dile getiren Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çözüm süreci bölgede gerçekten hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun tüm vatandaşlar tarafından benimsenmiş bir süreçtir. Nitekim hatırlayın 6-7 Ekim olayların bölgede çok ciddi sıkıntılar meydanda getirdi. Yakıp yıkmalar, tahribat, mala, cana gelen zararlar... Çok vatandaşımızın ölümüne sebebiyet verildi, yaralanmalar oldu. Bunlara rağmen bizim tabii teşkilatlarımızla sürekli irtibatımız oldu. Orada yaşayan, olaylardan zarar gören insanlar da dahil çözüm sürecinin muhakkak devamından yana iradelerini belirtiler. Çözüm sürecinin vatandaşlar tarafından benimsendiğinin en büyük ispatı 6-7 Ekim olaylarından önce sokağa çağrı yapan HDP yetkililerinin çözüm sürecinin devamı noktasında hakikaten çok kararlı bir şekilde birtakım iradeler beyan etmeleridir. Vatandaşın bu tutumu, bu süreci bozan, bu süreci sabote edenlerin vatandaş nezdinde itibarının kalmayacağını çok açık bir şekilde ortaya koyduğu için, vatandaşın bu tutumu karşında HDP de çözüm süreci konusunda tabiri caizse hizaya gelmiştir. Bu süreci bozan, sabote eden bir taraf olmamak için bir gayret gösterme mecburiyetini hissetmiştir."

- "Karışıklık için çok yeterli sebep var CHP'de"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun MİT ile ilgili yaptığı açıklamayı da değerlendiren Şentop, şunları kaydetti:

"CHP Genel Başkanının, 'CHP’yi MİT’in karıştırdığına' dair açıklamaları vardı. Buna cevabı öncelikle CHP'li bir milletvekili verdi. O da muhtemelen haberi görmeden yaptığı basın toplantısında kendisine bir soru gelince cevap verdi, dedi ki; 'Biz zaten çok karışığız. MİT'in veya bir başkasının karıştırmasına ihtiyaç yok.' Hakikaten tablo da budur. Siz eğer bir genel başkan olarak milletvekillerini toplayıp da görüş soruyorsanız, onların söylediği isimler yerine hiç kimsenin telaffuz etmediği bir ismi aday gösteriyorsanız, il başkanlarını toplayıp isim söylüyorsunuz da kimsenin telaffuz etmediği bir ismi aday gösteriyorsanız, 'O zaman bizi niye çağırdın, bizimle niye istişare ettin. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' derler adamlar. Karışıklık için çok yeterli sebep var CHP'de."

- "Başta MİT'e değil her şeyden önce kendi arkadaşlarına hakarettir"

"Esasen bu itham MİT’e yapılmış bir itham değil de CHP’de farklı görüşten milletvekilleri ve siyasetçiler için bir ithamdır" diyen Şentop, şunları söyledi: 

"Şu anda farklı görüşler ortaya koyan, yönetimi, genel başkanı eleştiren insanlar var. Diyorlar ki bunlara; 'Siz ajansınız, başkasının provokasyonu, tahrikiyle hareket ediyorsunuz.' Başta Kılıçdaroğlu'nun kendi arkadaşlarına hakaret etmesi anlamına gelir. Bu manada MİT ile ilgili biliyorsunuz bundan birkaç ay önce hukuki düzenleme de yaptık. Çalışmalarını, faaliyetlerini düzenledik. İstihbarat teşkilatı daha önce kendi vatandaşlarını takip eden, onlarla ilgili bilgi toplayan, fişleme yapan bir teşkilattı. Biz istihbarat teşkilatını diğer güçlü ülkelerde olduğu gibi sadece, bütünüyle görevini tekzip edecek şekilde; Türkiye'nin dışında faaliyet göstermek, Türkiye'ye tehditler üzere faaliyet gösterme üzere kurguladık ve gerçek görevine MİT'i döndürdük. CHP ile ilgili istihbarata da gerek yok. Zaten medyada, kamuoyunda cereyan ediyor parti içerisindekiler. Bu bakımdan MİT'e karşı yapılmış itham çok haksız bir itham, bir hedef saptırma. Kendi karışıklıklarını kamuoyunda mazur göstermeye yönelik ithamdır. Başta MİT'e değil her şeyden önce kendi arkadaşlarına hakarettir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber