Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 25 Temmuz 2014 - 20:13 Yorum: 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

"Bu ülkede bu milletin evlatlarına hizmet etmek isteyip de edemeyen, önü kesilen, 'ah benim vatanım' diye sızlayan herkesi ama herkesi cumhurbaşkanı yapacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

EDİRNE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Bu ülkede bu milletin evlatlarına hizmet etmek isteyip de edemeyen, önü kesilen 'ah benim vatanım' diye sızlayan herkesi ama herkesi cumhurbaşkanı yapacağız" dedi.

Soylu, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye açısından önem taşıdığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı seçiminin bir değişimin adı olduğunu ifade eden Soylu, seçimlerin eski Türkiye kapılarını kapatarak, yeni Türkiye kapılarını açacağını belirtti.

AK Pati'nin bugüne kadar çok çalıştığını aktaran Soylu, şunları söyledi:

"Biz nasıl bir Türkiye ile karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Heyecanlarımız var, hayallerimiz var. Türkiye adına heveslerimiz var. Dün, dünyanın her noktasında pasaportumuz itilip kakılıyorken, o ay yıldızlı pasaporta itilmiş kakılmış muamelesi yapılıyorken bugün Allah'a binlerce defa hamdolsun ki dünyanın 70 ülkesinde ay yıldızlı pasaportla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı o ülkeye vardığı zaman, o gümrük memurunun ay yıldızlı pasaportu gördüğünde saygıyla ayağa kalktığı bir Türkiye olduk."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, yurt dışına pasaportla ile çıkarken itilip kakılanların da cumhurbaşkanı olacağını savunan Soylu, şunları kaydetti:

"Rahmetli Özal'ı da cumhurbaşkanı yapacağız tekrar. Rahmetli Menderesi de cumhurbaşkanı yapacağız. Erbakan'ı da cumhurbaşkanı yapacağız. Bu ülkede bu milletin evlatlarına hizmet etmek isteyip de edemeyen, önü kesilen 'ah benim vatanım' diye sızlayan herkesi ama herkesi cumhurbaşkanı yapacağız. Mazlumların cumhurbaşkanı geliyor. Üretmek isteyenlerin cumhurbaşkanı geliyor. Büyük Türkiye'yi arzu edenlerin cumhurbaşkanı geliyor. Hayallerine ulaşmak isteyen 77 milyon insanın, dinine, siyasi görüşüne, etnik kökenine bakmadan 'işte benim cumhurbaşkanım diye haykıracağı cumhurbaşkanı geliyor bugün."

AK Parti kadrolarının 12 yıldır büyük değişim ortaya koyduğunu aktaran Soylu, 2023'te, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılının hayalini gerçekleştirmek için çalıştıklarını vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber