Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 31 Temmuz 2014 - 18:08 Yorum: 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Aydın'da

Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Aydın'da

AYDIN (AA) - AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'de eskiden her nabza göre şerbet verildiğini söyleyerek, "Yeni Türkiye’de kararlı duruş var. Kim olursa olsun kararlı duruş var. O kararlı duruşun lideri var. O kararlı duruşun anlayışı var. O eski Türkiye’nin siyasetiydi. O siyaset Türkiye’de yerle bir oldu" dedi.

Soylu, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Ağustos'ta Aydın'da gerçekleştireceği miting öncesi Aydın ziyareti kapsamında Çine ilçesine geldi.

Çine Belediye Sosyal Tesisleri'nde AK Parti Çine İlçe Teşkilatının sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle muhtarlarına verdiği yemeğe katılan Soylu, 10 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkati çekti.

CHP ve MHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu eleştiren Soylu,  şunları söyledi:

"Sosyal medyada 'Baattin' diye bir tip var. Ekmeleddin İnsanoğlu aynı ona benziyor. Üzerine ne koysan gidiyor. Adama bakıyorsun 'ben ülkücüyüm, bozkurtum' diyor, ertesi gün 'ben Selahattin Demirtaş’a oy vereceğim' diyor. Ya bu ne perhiz, bu ne lahana turşusudur. Bir gün çıkıyor. 'Biz Filistin ile İsrail arasında tarafsız kalmalıyız' diyor. 5 gün sonra sözünü temin etmek için İsrail’in vahşice katliamları başladığında Twitter'dan, Facebook'tan Filistin ve İsrail’in konsolosluğuna giderek ‘acaba ben ne yaptım’ diye dönmeye çalışıyor. Ama efendilerinin talimatları öyle. Efendileri 'her nabza göre şerbet ver' diyor. Her nabza göre şerbet eski Türkiye’de vardı. Yeni Türkiye’de kararlı duruş var. Kim olursa olsun kararlı duruş var. O kararlı duruşun lideri var. O kararlı duruşun anlayışı var. O eski Türkiye’nin siyasetiydi. O siyaset Türkiye’de yerle bir oldu."

- "Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş"

İnsanoğlu'nun türbe türbe, mezar mezar gezdiğini ve hepsini de istismar ettiğini öne süren Soylu, "Rahmetli Adnan Menderes’in mezarına gidip göz yaşı döküyor. Çıktıktan sonrada onun celladı olan İnönü’yü övmeye başlıyor. Milletin bunu bir şekilde yiyebileceğini zannediyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayından da çok bir şey beklememek lazım. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Bunlarda samimiyet yok. Bunlarda tek bir şey var; o faizi yükselen Türkiye’yi arıyorlar. İnsanların yarınından emin olmadıkları Türkiye’yi arıyorlar. Ama bu artık yeni Türkiye’de yok" dedi.

- "İstiklal Marşı'nı öğretin"

İhsanoğlu'nun  ‘Babam Mehmet Akif’in arkadaşı’ diye böbürlene böbürlene dolaştığını ancak bir insanın yaptıklarından dolayı böbürlenmesi gerektiğini ifade eden Soylu, geçmişinde elde ettiği bir takım hadiselerden dolayı böbürlenilmeyeceğini savundu.

Soylu, "Her gittiği yerde 'babam Mehmet Akif Ersoy’un arkadaşı' diyor. Peki, baban Mehmet Akif’in arkadaşı da, bari Mehmet Akif’in yazmış olduğu İstiklal Marşı ile Çanakkale Şehitleri'ne yazmış olduğu şiiri karıştırmamış olsaydın. Bari yüce İstiklal Marşı'nı bilmiş olsaydın. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli söyleyip duruyor. Bir gün bir odaya kapatın da bu adamı İstiklal Marşı'nı öğretin. Ondan sonra milletin içine çıkarın" ifadelerini kullandı. 

- "2071'i hayal ediyoruz"

Çine’den Erdoğan için destek isteyen Soylu, "77 milyon kişide bir tek kişinin cumhurbaşkanı olmaya hakkı varsa, bu hakkın Recep Tayyip Erdoğan’nın hakkı olduğunu" vurguladı.

Soylu, şöyle devam etti:

"Türkiye’de bugün 2023, 2053 ve 2071'i hayal ediyoruz. Onun için huzurunuzdayız. Tayyip Erdoğan’ın alacağı her oy bizi 2023, 2053 ve 2071 bir milim, bir santim, bir kilometre yaklaştıracaktır. 'Ülkem ve milletim için ben sadece Allah ve milletimin önünde eğilirim' diyen, 12 yıldır bu arabayı devirmeyen ve 12 yıldır Türkiye’yi istikrarlı bir şekilde büyüten ve yükselten Tayyip Erdoğan’a referandumdan vermiş olduğunuz destekten daha fazlasını verin. Sizin desteğinizi ve kuvvetinize ihtiyacımız var."

Soylu, konuşmasının ardından çarşı esnafını ziyaret etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber