Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 14 Mart 2015 - 22:23 Yorum: 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Siirt'te

Soylu: "Bu tarihi biz tamamlayacağız. 7 Haziran seçimlerinde 400 milletvekilini bir şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum"- "Cumhurbaşkanı seçimine giderken, 'devletin tepesine cumhurbaşkanı ve milletin başkanını çıkaracağız' diyen paralel, CHP, MHP bi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Siirt'te

SİİRT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Bu tarihi biz tamamlayacağız. 7 Haziran seçimlerinde 400 milletvekilini bir şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

Soylu, Siirt'te AK Parti İl Başkanlığı'nca Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen "Mahalle Başkanları Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bütün vilayetlerinde yaklaşık 50 bin mahallenin başkanlarıyla bir arada olduklarını söyledi.

Soylu, parti olarak Türkiye'nin 81 ilinde ve ilçelerinde aynı heyecan ve sorumluluk içinde önümüzdeki 7 Haziran seçimlerine yönelik çalışma yaptıklarını ifade etti.

Geçen hafta kurulan sandık yönetim kurulları, tüm Türkiye'de aynı anda 173 bin sandıkta 1 milyon 63 bin 170 kişiyle "Sandığa Sahip Çıkıyoruz" toplantıları gerçekleştirdiklerini anımsatan Soylu, "Gelecek hafta Ankara'da Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 3 bin ana kademe il ve ilçe başkanı, kadın ve gençlik kolları il ve ilçe başkanlarıyla hep birlikte toplantı yapacağız. Türkiye Ankara'dan aynı inanç, kararlılık ve azimle gelecek. Bu toplantılar Türkiye'yi kucaklama iradesiyle gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Türkiye'de darbe süreçlerinin siyasi partilerin on yıllar boyu oluşturduğu kurumsal yapıları ortadan kaldırdığını anımsatan Soylu, şöyle dedi:

"1983'te tekrar siyasi hayat başlamış. Bugün 2015, biz 1946'dan itibaren çok partili siyasi hayattayız. Ama işte bugün iktidarda olan AK Parti'nin ve 1983'te kurulan siyasi partilerin toplam ömürleri belli. Onun için AK Parti, tam o 1946'dan başlayan siyasi hayattaki tecrübeyi de siyasi hayata getirebilmek için çok önemli bir gayret ortaya koyuyor. Yani sadece yol, köprü, baraj, hastane, üniversite, kalkınmışlık, zenginlik, özgürlük, demokrasi, çoğulculuk, sivillik değil onun ötesinde bir şey daha ifade ediyor. Bütün bunları devam ettirebilecek siyasi hayatın tahkimatını ve kuvvetlendirilmesini ortaya koyuyor."

"Cumhurbaşkanı seçimine giderken, 'devletin tepesine cumhurbaşkanı ve milletin başkanını çıkaracağız' diyen paralel, CHP, MHP bir araya geldi" diyen Soylu, bu birliğin televizyonlarıyla, gazete ve dernekleriyle AK Parti'ye zarar vermeye yönelik girişimlerine, halkın yerel seçimlerde verdiği oy oranıyla cevap verdiğini dile getirdi.

-"Şimdi demokrasi devrimine doğru gidiyoruz"

"Bugün Türkiye'de bir takım gerilimleri, insanlar arasındaki kamplaşmaları ve milletimizin bir şekilde bölmesini sağlayan en önemli mesele 1980 darbesinden sonra 1982 Anayasası'nın ortaya konulmasıdır" ifadelerini kullanan Soylu, şöyle devam etti:

"Bu ülkede 6-7 Ekim olaylarında görmezden gelen anlayış onları tahrik eden anlayış 17-25 Aralık'ta bir şekilde Türkiye'yi yarınlara taşımak için büyük bir iradeyi ortaya koyan Cumhurbaşkanımız ve kurucu genel başkanımıza tezgah kuranlar bu anlayışın temsilcileri değil miydi? Şimdi demokrasi devrimine doğru gidiyoruz. Bu demokrasi devrimini gerçekleştirirken bir taraftan siyasi olan bu ülkede bir takım yapılanmaları ortaya koymak lazım. Evet yeni anayasa ülkenin en temel meselelerinden bir tanesidir. Yeni anayasayı bu milletin kendi değerlerini bir arada tutacak, yaşatacak, herkesin kendisini ifade edebileceği, kendisini içerisinde bulacağı ve onurlu yaşayabileceği yeni bir anayasayı hep beraber oluşturmak zorundayız. Bu tarihi biz tamamlayacağız. 7 Haziran seçimlerinde 400 milletvekilini bir şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum."

Toplantıya, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, milletvekili aday adayları ile il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber