Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 27 Ağustos 2016 - 17:13 Yorum: 0

Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül:

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Suriye sınırında inceleme yaparak, "Bayramı Cerablus'ta geçirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül:

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Suriye sınırında inceleme yaparak, "Bayramı Cerablus'ta geçirmeyi düşünüyoruz" dedi.

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, TSK'nın ülke sınırlarının korumak amacıyla DAEŞ'e yönelik olarak düzenlediği Fırat Kalkanı Operasyonu'nun 4'üncü gününde sınır hattında incelemede bulundu. Daha önce düşen roketleri de incelediğini belirten Abdülhamit Gül, Türk askerinin Kurban Bayramı'nı Cerablus'ta geçireceğini söyledi. Karkamış'ın son durum ve Cerablus'a yapılan operasyon hakkında da bilgi alan Gül, "Fırat kalkanı operasyonu başarı ile sürdürülüyor. Karkamış'tan ayrılan vatandaşlar tekrar şehirlerine imiz sükunet ve huzur içerisinde. Başbakanımızın da açıkladığı üzere, Suriye'deki toprak bütünlüğünün korunması bizim en önemli yaklaşımımızdır. Asla bir ülkenin toprağında gözümüz yoktur. Suriye'nin toprak bütünlüğü bölgemiz için de, ülkemiz için de dünya için de önemlidir bu bütünlüğü korumak Türkiye için gerçekten önemli bir yaklaşımdır. Bizim buradaki asıl meselemiz Karkamış'a düşen roketler, vatandaşımızı tehdit eden silahlar ortadan kalkmasıdır. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumak için yapılan Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan vatandaşlarımız da çok memnun. İnşallah Mehmetçiklerimiz de sağ salim yurdumuza döneceklerdir. Hepsine Allah'tan başarılar diliyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılayı sıcak yemek ve her türlü teçhizat konusunda gerekeni yapıyor. İnsani yardım koridoru da açıldı. Mayınlar temizlenerek insani yardım götürülmesi konusunda her türlü çalışma yapıldı. Çocuklarımızın oyuncaklarına kadar Carablus'a ulaştı. Bayramı da Carablus'ta geçirmeyi düşünüyoruz. Bu bir askeri operasyondur o konuda gerekli açıklamayı yetkililerimiz yapacaklardır. Yeni bebekler, Ümran bebekler ölmesin yüreklerimiz dağlanmasın diye bu çalışmalar sürdürülüyor. İnsani yardımlar artarak devam edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın Gaziantep ziyareti

Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yapacağı Gaziantep ziyareti hakkında bilgi verdi. Gül, Erdoğan'ın bombalı saldırıda ölen 55 kişinin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunacağını belirterek, Erdoğan'ın, Gaziantep 15 temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan birlik ve beraberlik ve Kardeşlik mitingine katılacağını da sözlerine ekledi. Gül, "Cumhurbaşkanımız yarın Gaziantep'te 55 kişinin yaşamını yitirdiği menfur saldırıda birlik beraberlik mitingine katılacak ve taziye ziyaretine gelecek. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte olacak. Partili partisiz, herkesin bu mitinge katılımını bekliyoruz. Bu da Gaziantep'ten dünyaya verilecek olan çok önemli birlik ve beraberlik mesajı olacaktır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber