Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 25 Mart 2017 - 17:18 Yorum: 0

AK Parti Genel Sekreteri Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül:

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Kur'an Kursu öğrencilere yeni sistemi anlatarak, 16 Nisan'da Cumhurbaşkanını ilk Merkel'ih...

AK Parti Genel Sekreteri Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül:

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Kur'an Kursu öğrencilere yeni sistemi anlatarak, 16 Nisan'da Cumhurbaşkanını ilk Merkel'ih arayıp tebrik edeceğini söyledi.

AK Parti Genel Sekreteri Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Hoşgör Kur'an kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneğinde eğitim gören talebelere yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi anlattı. Milletvekili Gül, sağlık ulaşım ve eğitimdeki yatırımların istikrarlı bir iktidar sayesinde olduğunu belirterek, 16 Nisan'da Cumhurbaşkanını ilk Merkel'in arayıp tebrik edeceğini ifade etti.

Hoşgör Kur'an kursları Yaptırma ve Yaşatma derneğinde eğitim gören talebelerle toplantıya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve partililer katıldı.

"16 Nisanda Cumhurbaşkanımızı ilk Merkel arayacak"

16 Nisanda bizi ilk tebrik edeceklerden birsinin Merkel olacağını belirten Gül, "16 Nisan'a kadar bütün dünya bizi izliyor. Türkiye'de referandum da CHP mi, Ak Parti mi yada Türkiye'de Evet mi, Hayır mı çıkacak bunu izliyorlar. Ama 16 Nisan akşamı öyle bir evet çıkacak ki ilk telefona sarılıp Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşmak isteyen Almanya Başbakanı Merkel olacak. Diğerleri Avrupa liderleri de olacak. Tebrik için sıraya girecekler. Milletimizin geleceği için çok daha iyi bir seçim bekliyoruz. Elbette devletler ilişkilerini sürdürür. Türkiye hükumeti devleti de vatandaşımızı ülkemizin, devletimizin menfaati neyi gerektiriyorsa, bu anlamda da ülkeler arasında değişik temaslar Türkiye'nin menfaatlerini dikkate alarak devam edecek" dedi.

"Türkiye'de yapılan Güzel işler istikrarla oldu"

Türkiye'nin istikrarlı bir yönetim sayesinde büyüdüğünü ifade eden Gül, "Türkiye'de çok güzel işler yapıldı. Bu işlerin yapılmasında ekonomide, sağlıkta, ulaşımda ve eğitimde bu güzel başarıların en büyük sebebi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde istikrarlı bir yönetime sahip olmamızdır. Eğer istikrar olmasaydı iki, üç, dört partili koalisyon dönemleri olsaydı kim olursa olsun biz Ak Parti olarak bile koalisyon ortağı olsaydık Türkiye bu hale gelmezdi. Türkiye'de sistem hükumet sistemi rejim demiyorum. Türkiye'de bu anayasa değişikliği rejim değişikliği değildir. Hükumet sistemine ilişkin bir değişikliktir. Meclis nasıl oluşturulacak hükumet nasıl oluşturulacak ve birbirlerinin bunlar nasıl denetleyecek. Hükumeti kim oluşturacak meselenin aslı budur. Türkiye'deki hükumet sistemin nasıl planlandığını da açıklayan Gül,"Türkiye'de hükumet sistemi istikrarlı bir hükumet gelmesin diye planlandı. Öyle olsun ki hükumet yoksa hiç kurulamaz kurulamayınca ne oluyor. Askeri rejim geliyor. Kurulamayınca güvenoyu alamayınca ana rejimler ve azınlık hükumetleri geliyor. Diyelim ki kuruldu en kısa zamanda yıkılsın yeniden pazara gider yeniden koasliyonlar ve seçimler olur. Bunu yapan anlayış niye böyle yapıyor. Çünkü eğer böyle bir yönetim olmaz istikrar bir yönetim olursa Türkiye güçlenir. Türkiye'nin güçlenmesi istemeyenler yönetim sistemini de böyle istikrarsız bir yönetim olarak gelmiştir. Türkiye'de uygulanan hükumet sistemi 12 Eylül darbesinden sonra askerlerin darbecilerin getirmiş olduğu bir hükumet sistemine ilişkin ama ilk defa biz 16 Nisan'da ne darbecilerin yaptığı anayasa ile ne de başka ülkelerin Türkiye için oluşturduğu ilçelerle partililerle değil 2 partinin ile anlaşarak milletin kendi geleceğini ve kendi kaderini tayin edeceği bir referandum bekliyoruz. Bu seçimde bakıyorsunuz kandille eğer evet çıkarsa biz biteriz açıklaması geliyor. Bakıyorsunuz ki dışarıdan Türkiye'nin büyümesini ve güçlenmesini istemeyenler ne diyor sakın "Evet" çıkmasın diyor. Kampanya yapılıyor. Çünkü Türkiye'yi 200 yıldır bu kafa bu zihniyet ne olarak gördük, hasta adam olarak gördü" diye konuştu.

AK Parti Genel Sekreteri Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül:

AK Parti Genel Sekreteri Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül:

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber