Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 02 Aralık 2016 - 14:08 Yorum: 0

AK Parti Genel Sekreteri Gül, anayasa çalışmalarını değerlendirdi:

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, "Bu günlerde Anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak, rejim değişikliği yaptırmayız...

AK Parti Genel Sekreteri Gül, anayasa çalışmalarını değerlendirdi:

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, "Bu günlerde Anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak, rejim değişikliği yaptırmayız iddialarını duyuyoruz. Bizim anayasa çalışmalarımızda asla Türkiye'nin üniter yapısına yönelik, rejimine yönelik değişiklik söz konusu değildir" dedi.

Anayasa çalışmalarında Türkiye'deki yürütmeye yönelik, hükümet sistemine yönelik; demokratik, çoğulcu, kuvvetler ayrılığını üstün tutan bir model, bir değişiklik önerdiklerini ifade eden Gül, rejim değişikliği iddialarının kabulü asla mümkün değildir. Türkiye'deki rejim cumhuriyettir, demokrasidir ve biz bunu koruyan, bunun teminatını sağlayan hükümleri daha da güçlendiriyoruz. Rejim değişiklerinden bahsedenlere asıl rejimin 15 Temmuz'da bu rejimi değiştirmek isteyenlere tankın karşısına, silahın karşısına çıkan AK Parti teşkilatının rejim değişikliğine karşı durulduğunu hatırlatmak lazım. İşte asıl o gece cumhuriyeti, demokrasiyi yıkmak isteyenler vardı. Türkiyeyi bir faşizan sisteme, totaliter bir rejime taşımak isteyenler cumhuriyeti yıkmak isteyenler diktatör diye iki de bir söylediğiniz, bu milletin bağrından çıkmış Recep Tayyip Erdoğan'ı gördü. Binali Yıldırım'ı gördü, zenginiyle fakiriyle, doğuyla batısıyla seksen milyonun tankın karşısına çıkarak rejimi koruduğu tabloyu gördü. Kimse bu konuda bize bir iftira atamaz, kimse bu anlamda bir iddiada bulunamaz. Türkiye'deki cumhuriyetin ve demokrasinin teminatı da Ak Partidir. Bizim getirmiş olduğumuz değişiklerde bunu daha da tahkim eden bir süreçtir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber