Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 28 Temmuz 2014 - 17:28 Yorum: 0

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, Giresun'da

Canikli: "10 Ağustos'tan sonra başta sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere, bu ahlaki olmayan senaryonun içinde yeralan, kendisine görev verilen isimlerin siyaset sahnesinden çekildiğini hep birlikte inşallah göreceğiz"

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, Giresun'da

GİRESUN (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "10 Ağustos'tan sonra başta sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere, bu ahlaki olmayan senaryonun içinde yer alan, kendisine görev verilen isimlerin siyaset sahnesinden çekildiğini hep birlikte inşallah göreceğiz" dedi.

Canikli, partisinin Giresun İl Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Partililerle bayramlaşan Canikli, AK Parti'ye katılan yeni üyelere parti rozetlerini taktı.

Canikli, burada yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı seçim sürecini değerlendirdi, CHP ve MHP başta olmak üzere bazı partiler tarafından Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesinin kurgulanmış yeni bir senaryo olduğunu savundu.

AK Parti iktidarında küresel güçler tarafından birçok senaryonun kurgulanarak uygulamaya geçirildiğini söyleyen Canikli, "Bugüne kadar birçok senaryo hayata geçirildi, devam edecek gibi de görünüyor. Bu projelerin küresel ölçekteki senaristlerinin istediği pozisyona Türkiye çekilebilirse o pozisyonda kalmayı kabulden bir yönetim eğer iş başına getirilebilirse o zaman bu yaşadığımız projelerden Türkiye kurtulur. Onun için AK Parti döneminde böyle bir hedefin kabul edilmesi mümkün olmadığına göre, bu çabalar sonuna kadar yürütülecektir. Biz bunu biliyoruz, hazırlıklıyız" diye konuştu. 

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin de kurgulanan senaryolardan biri olduğunu öne süren Canikli, şunları kaydetti:

"Son Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ortaya konulan, 'reçete' diye sunulan projede esasında, bu proje silsilesinin bir parçası. Açıkçası CHP ve MHP tarafından ortak aday olarak topluma lanse edilen aday da esasında bu amaca yönelik projelerden bir tanesidir. Evet aynen öyledir. O mühendisliğin devamı olarak ortaya çıkmıştır. Aralarında bugüne kadar dağlar kadar ideolojik uçurum olan siyasi partilerin böyle bir amaç için bir araya gelmesini başka türlü izah etmek mümkün değildir. Bunların üzerinde daha güçlü, daha buyurgan, daha belirleyici idarenin ancak yönlendirmesiyle böyle bir proje hayata geçirilebilir."

Cumhurbaşkanı seçimi için oynanmak istenen senaryonun da başarısızlığa uğrayacağını söyleyen Canikli, şöyle devam etti:

"10 Ağustos’ta bir kez daha göreceğiz, milletimiz 10 Ağustos’ta bu tür projeleri elinin tersiyle itecek, kendi geleceği, kendi kaderi, kendisi için, kendisi lehine, tarihiyle uyumlu olarak karar verecektir. İnşallah bu karar da hayırlı olacaktır. Bundan da eminim. Hiç kimsenin en ufak kuşkusu olmasın. Şu anda bu mühendislik projelerinin en hafifi ile karşı karşıyayız. En yapmacıklığı, en basit olanı ile karşı karşıyayız. Bunun altında kalacaklar. Bu onların istedikleri gibi sonuçlanmayacaktır. 10 Ağustos'tan sonra başta sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere, bu ahlaki olmayan senaryonun içinde yer alan, kendisine görev verilen isimlerin siyaset sahnesinden çekildiğini hep birlikte inşallah göreceğiz. Yine millet kazanacak, yine bu ülkenin geleceği kazanacak. Millet kendi kaderi, kendi geleceği için oy verecek. Artık bunun tadını aldı bu millet. Onun için artık kandıramazsınız, maniple edemezsiniz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber