Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 25 Temmuz 2016 - 13:43 Yorum: 0

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş:

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye normal bir siyasi söylem siyasi söylemine girecektir diye düşünüyorum.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş:

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye normal bir siyasi söylem siyasi söylemine girecektir diye düşünüyorum. Siyasetçilerin de gerilim arttırmak yerine biraz daha ahenkli bir şekilde götüreceklerdir diye düşünüyorum" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, TBMM'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlerle görüşmesiyle ilgili olarak, darbe girişiminde duyarlılık gösteren siyasi partilerin liderlerine teşekkür etmek amacıyla görüşme gerçekleştireceğini belirtti. Elitaş, "Bu toplantıya "evet" diyen sayın Kılıçdaroğlu'na, sayın Bahçeli'ye ve Sayın Yıldırım'a teşekkürlerimiz sunuyorum. Darbe girişimini engelleyen halkın meydanlarda durduğu onuncu gününde, siyasi parti genel başkanlarını bu çerçevede gösterdiği birlik ve beraberlik, o meydanlarda hangi partiye oy vermiş olursa olsun, ama o meydanlarda demokrasi için dimdik ayakta duran, ilk gün hangi partiye oy verdiği belirsiz insanların 246 şehidimizin o çerçevede darbe girişimine "hayır" dediği, hayatını feda etmek pahasına tankların üzerine yürüdüğü bir süreçte, siyasi partilerimizin bu anlamlı birlik ve beraberlik görüntüsü vermeleri en doğal bir durumdu. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu çerçevede meydanlarda çoğunluğun parti ayırımı yapmaksızın herkes tarafından tespit edildiği o halk kitlesinin Cumhuriyeti, demokrasiyi savunmak için sabahlara kadar nöbet beklediği süreçte, siyasi partilerin Genel Başkanları'nın teşekkür etmek için çağırdı. Bu da önemli bir durum, duruş. İnşallah bundan sonraki süreçte Türkiye normal bir siyasi söylem siyasi söylemine girecektir diye düşünüyorum. Siyasetçilerin de gerilim arttırmak yerine biraz daha ahenkli bir şekilde götüreceklerdir diye düşünüyorum. Darbe girişiminden beri Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışıyor. Siyasi parti Grup Başkanvekili arkadaşlarımızla her gün hangi konuyu görüşeceğimizi, bundan oyduğu gibi istişare ediyorduk. Şimdi büyük bir mutabakat içerisinde bizim tekliflerimizi, eleştirilerinde şöyle yapsak daha iyi olur ifadelerini dikkate alarak, devam ettiriyoruz. Her gün grup önerileri vardı. Grup önerilerini geriye çektiler ve sağ olsun Türkiye Büyük Millet Meclisi 14-20 saatleri arasında istediği düzenlemeleri yapıyor, istediği çalışmaları sakin bir şekilde yapabiliyor. Halbuki bundan önce bu işleri yapabilmemiz için sabah saat 2'ye, 3'e kadar çalışıyorduk, yapabileceğimiz işin dört saatte yapabileceğimiz işin yarısını yapabiliyorduk. 12 saatte yaptığımız işin ancak yarısını gerçekleştirebiliyorduk. Sayın Grup Başkanvekili arkadaşlarımıza hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Artık bir, beraber olma, Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi "Hep birlikte Türkiye olma zamanı'. O gayret içinde bunu devam ettiriyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin darbe ve darbe girişimleri ile karşı karşıya kaldığının altını çizen Eİlitaş, "Bundan önce şapkasını alıp gidenleri çok gördü. Ama her bir kalkışmada, her bir terörist faaliyette bir lidere ihtiyaç vardı. O liderliği de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan göstererek, Türkiye'nin darbe girişiminde engellemede tek ve en önemli faktör olmuştur" ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasında gecikme olup olmadığına ilişkin soruya Elitaş, "Siyasi partilerle yaptığımız anlaşma çerçevesinde oldu. Biz Salı günü araştırma komisyonu kurulması ile önergemizi verdik, diğer siyasi partilere duyurduk. Siyasi partilere de "sizler de önergenizi hazırlayın, ne zaman görüşelim " dedik. Onlarda "önümüzdeki hafta görüşülmesini hep birlik ortak bir kanaatle bunu yaptık. Yarın komisyon kurulması ile ilgili görüşmeler tamamlandıktan sonra, komisyon kurulacak. Hafta sonu, hafta başında komisyon üyeleri netleştikten sonra komisyon faaliyetlerine devam edecek. Gecikmenin sebebi, uzlaşarak yapılan bir gecikme olduğunu belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber