Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 10 Ekim 2016 - 18:43 Yorum: 0

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "HDP'nin kötü bir taklidi olan CHP görünümünde mi olacak yeni yasama döneminde, yoksa bizim köklerinin 90 yıldan...

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "HDP'nin kötü bir taklidi olan CHP görünümünde mi olacak yeni yasama döneminde, yoksa bizim köklerinin 90 yıldan beri var olduğunu düşündüğümüz ulusalcı, milliyetçi, halkçı CHP mi önde olacak, göreceğiz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, TBMM'deki gazetecilerle makamında sohbet etti. Turan, kanun hükmünde kararnameleri görüşmek istediklerini belirterek, AK Parti ve MHP'nin KHK'lara "evet" diyeceğini söyledi. Turan, Olağanüstü Hal kapsamında halkın şikayeti olmadığını kaydederek, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri KHK'ları görüşmek istediklerini dile getirdi. Turan, şöyle konuştu:

"Olağanüstü Hal, kanun hükmünde kararnameler çok önemliyse ki, gelin bize burada anlayış gösterin, Meclis takvimini rahatlatalım, Meclis'i sadece KHK'lara boğup, 6 ay bir sene görüşmeler yapıp, toplumun Meclis'ten beklentilerini ötelemeyelim. Görüşme talebinde samimiysek, o zaman iktidar partisi başta olmak üzere sorumlu davranın ve Meclis gündeminde KHK'ların bir an önce görüşülmesini sağlamış olalım."

Başbakan Yıldırım'ın bölgesel ve genel konuları değerlendirmek üzere çalışma başlattığını aktaran Turan, yarın sabahtan itibaren milletvekilleri ile görüşmelere devam ettiğini ifade etti. "HDP'lilerin bize samimiyet testi yapma hakkı ve haddi yok" diyen Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meclis işleyişi ile ilgili AK Parti'nin samimi olduğunu veya olmadığını tartışacak en son parti HDP'dir. "1,5-2 aydır Hurşit Külter nerede" diye Meclis'te saatlerce çalışmalarımızı bloke eden önergeler verdiler, genelgeler verdiler. Biz Hurşit Külter'in Kerkük'te olduğunu öğrendik, ama hiçbir tanesinden özür, utanma emaresini görmedik. Eğer "Hurşit Külter nerede" sorusundan önce kendilerine son dönemde şehit edilen askerlerimizi, AK Parti üyelerini sormamız lazım. Daha dün Van Özalp İlçe Başkan Yardımcımız şehit edildi. Ondan önce Hakkari'de adayımız Ahmet Budak çocukların gözü önünde şehit edildi."

CHP'nin tavrı konusunda ise Turan, "Hurşit Külter nerede" olayında HDP kadar CHP'nin de bir kanadı söz söyledi, ses çıkardı. Ama aynı kanadın hiçbir mahcubiyet emaresi göstermediğini düşünüyoruz. Aynı kanadın AK Parti öldürülen yöneticiler olduğunda ses çıkarmadığını düşünüyoruz. O yüzden CHP'nin karar vermesi lazım. HDP'nin kötü bir taklidi olan CHP görünümünde mi olacak yeni yasama döneminde, yoksa bizim köklerinin 90 yıldan beri var olduğunu düşündüğümüz ulusalcı, milliyetçi, halkçı CHP mi önde olacak, göreceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber