Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 29 Mart 2017 - 16:28 Yorum: 0

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: ’’Halk referandumda kullanacağı oyun kararını verdi’’

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Kararsız kitlenin kalmayacak kadar azaldığını, halkın büyük oranda kararını verdiğini, bu kararı verirken...

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: ’’Halk referandumda kullanacağı oyun kararını verdi’’

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Kararsız kitlenin kalmayacak kadar azaldığını, halkın büyük oranda kararını verdiğini, bu kararı verirken de Sayın Kılıçdaroğlu'nun her gün yaptığı gafların büyük oranda etkili olduğunu görüyorum. Büyük oranda "evet" çıkacağını söyleyebilirim" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, makamında gazetecilerle bir araya geldi. Turan, anayasa değişikliği referandumunda "evet" demeye meyilli kararsızların bulunduğunu belirterek, "Özellikle Kılıçdaroğlu'nun radyo konuşmasından sonra kırılmaya başladı. Tayyip Bey'in çıkması destek olmuş olabilir, süreç daha iyi anlaşılmış olabilir. Yüzde 15 kitlenin "nasıl karar vereyim ben" sorusunun cevabını "Bu adamdan bir şey olmaz" demesine bağlıyorum. O zamana kadar "tek adam, Anayasa Mahkemesinden, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan endişesi vardı. Kılıçdaroğlu'nun kastı genel başkan ile cumhurbaşkanı arasında fark olursa. Artık kararsız kitlenin kalmayacak kadar azaldığını, halkın büyük oranda kararını verdiğini, bu kararı verirken de Sayın Kılıçdaroğlu'nun her gün yaptığı gafların büyük oranda etkili olduğunu görüyorum. Büyük oranda "evet" çıkacağını söyleyebilirim" değerlendirmesini yaptı.

Turan, "evet" çıkması halinde Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık görevinde duramayacağını belirterek, CHP muhalefetinin Kılıçdaroğlu'nu başkan olarak görmek istemeyeceğini kaydetti. Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanı hiçbir bakan atamayabilir" sözlerine cevap veren Turan, "Bakan atamamak gibi bir şey olmaz. Bu ülke hükümet etmesini bakanla yapar. Anayasa 118. maddede Milli Güvenlik Kurulunun yapısı var. 5-6 bakan sayıyor. "Bunlar MGK'nın doğal üyesidir" diyor. Dolayısıyla bakan olmak zorunda" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber